De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Winter Fugitives: ontsnappen uit de gevangenis, hoe ver kom jij?

Rutger Otto
26 augustus 2015, 14:11
2 min leestijd
Winter Fugitives: ontsnappen uit de gevangenis, hoe ver kom jij?
Winter Fugitives

Winter Fugitives

Gratis

Reviewscore

8

De nieuwe iOS-app Winter Fugitives combineert het spelplezier van Crossy Road met sluipen en actie. De game ziet er mooi uit, speelt lekker weg en is boven alles leuk om te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Winter Fugitives

Je bent een boef en je ontsnapt uit de gevangenis. Maar wat dan? Je treft een oneindig lange ‘tuin’ waar je doorheen moet, voordat je je definitieve vrijheid tegemoet kan zien. En de tuin wordt bewaakt door bewapende bewakers.

Winter Fugitives is de eerste eigen app van HeavyBoat, dat voorheen vooral werkte aan games van bedrijven als Disney en Lego. In het spel moet je zien te ontsnappen van de gevangenis naar de bergen. Jij bent de laatste van je maten die een poging waagt en het spel biedt zelfs nog een beetje verhaal. Wat is het geheim achter de ogenschijnlijk perfecte ontsnapping?

Je begeleidt de gevangene door op het scherm te tikken en te vegen. Een tik resulteert in een stap naar voren, daardoor kun je bijvoorbeeld een stukje rennen. Wil je een andere richting op, dan moet je vegen. De weg naar de vrijheid is rechtdoor, maar je moet langs beschutting bewegen en voorbij bewaking sluipen.

Winter Fugitives (v1.0 Trailer)

Sluipen, omkopen en afsnijden

De bewakers zijn constant in beweging. Aan het roodkleurige vakje voor hun neus zie je waar ze heen gaan en in welk gebied ze je kunnen zien. Blijf je daarbuiten, is er niets aan de hand. Maar je hoeft niet per se langs ze te sluipen, pak je ze van de zij- of achterkant, dan duw je ze omver. Word je toch betrapt, dan kun je ze proberen om te kopen met muntjes die je onderweg verzamelt.

Die muntjes spelen een rol in de game, want je kunt er niet alleen bewakers mee omkopen om je door te laten, ook kun je er sleutels van kopen. Die zijn vervolgens te gebruiken om shortcuts te nemen zodat je een stukje gevaar overslaat. Overigens hoef je de in-app aankopen niet per se te doen, onderweg verzamel je ook speelgeld en vind je andere gevangenen die zijn gestrand. Zij belonen je ook wel eens met een sleutel én vertellen je meer informatie over het verhaal.

Download Winter Fugitives

Winter Fugitives ziet er dankzij zijn tekenstijl mooi uit en speelt lekker weg. De app is gratis te downloaden voor apparten met iOS 7.1 of nieuwer.

Winter Fugitives

HeavyBoat SRL

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Winter Fugitives
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu