Winnaar mysterieuze game Curiosity bekend

Redactie
26 mei 2013, 22:14
1 min leestijd
Winnaar mysterieuze game Curiosity bekend

De vreemde game Curiosity is eindelijk uitgespeeld, volgens de makers zal de winnaar nu een ‘digitale god’ worden.

Curiosity kwam in november uit. In de game was het de bedoeling een kubus stuk te maken. Een gigantische kubus, opgebouwd uit een onbekend aantal minuscule kubusjes. Door erop te tikken kon je stuk voor stuk en laag voor laag de kubus steeds kleiner maken. Er was maar een kubus waar alle spelers tegelijk aan weghakte, doel was om als eerste het centrum van de kubus te bereiken.

Wat er precies te winnen viel voor degene die het allerlaatste blokje weghakte, was niet duidelijk. Maar nadat er ruim 60 miljard blokjes zijn weggehakt, is er eindelijk een winnaar bekend. De 22-jarige Schot Bryan Henderson mag zich in het vervolg als digitale god voorstellen.

De maker van Curiosity, Peter Molyneux, is bekend van spellen als Fable en Black & White. Hij sprak de winnaar persoonlijk toe in een filmpje. Hij werkt nu aan een nieuwe titel, Godus, en de winnaar wordt de oppergod van die digitale wereld. Hij mag regels en moraal in de nog te verschijnen game gaan bepalen. Ook financieel gaat hij erop vooruit: iedere keer dat spelers in Godus geld gaan besteden, krijgt Henderson een deel.

Lees verder na de advertentie.

Godus wordt ontwikkeld van de opbrengsten van een succesvolle Kickstarter-actie. De game heeft nog geen verschijningsdatum gekregen.

Categorie: Apps algemeen
Spotlight: KickStarter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's