Win zelf zetels met de Den Haag Verkiezingen game op je iPhone
Redactie

Er zijn al vele apps rond de verkiezingen uitgebracht, maar met de game Den Haag Verkiezingen op je iPhone bepaal jij wie er gaat winnen. Bepaal wie je favoriete partij is en zorg voor een meerderheid in de Tweede Kamer.

Versla de tegenstander

Jij kiest in het spel voor welke partij je bent om daarna de strijd aan te gaan met de lijsttrekkers van de andere partij. De game zit komisch in elkaar, want je ziet D66 bijvoorbeeld Europese vlaggen katapulteren en Wilders met paspoorten gooien. Tijdens de strijd met de andere lijsttrekker is het de bedoeling om deze te verslaan. Per tegenstander moet je vijf levels doorlopen en tijdens elk level heb je de mogelijkheid om drie zetels te winnen. Dat doe je door drie voorwerpen van de tegenstander te veroveren. Jij hebt in dit spel op je iPhone zelf de uitslag in handen, want als je sterk genoeg bent versla je iedereen.

Vijf levels

Zodra je een lijsttrekker hebt geraakt, kom je in een volgende level terecht. Het spel is niet spectaculair vormgegeven en zelfs wat eentonig, maar wel een prima afwisseling op de vele kieswijzers die er bestaan. In de game Den Haag Verkiezingen kun je de keuze maken uit de lijsttrekkers Samson, Rutte, Sap, Roemer, Wilders, Pechtold en Haersma-Buma. Gaat je voorkeur uit naar Pechtold dan zal deze het in de eerste ronde meteen tegen Wilders opnemen.

De app Den Haag Verkiezingen is voor 0,79 euro beschikbaar op je iPhone en laat je de verkiezingssfeer op een unieke wijze beleven.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.