De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Wimbledon 2014 gestart: mis niks met de officiële iOS-app!

Gijs Ettes
23 juni 2014, 13:43
2 min leestijd
Wimbledon 2014 gestart: mis niks met de officiële iOS-app!

Met al het WK-geweld zou je bijna vergeten dat vandaag ook een ander groot sportevenement van start is gegaan: Wimbledon! Wil je niks missen van het Britse tennistoernooi, dan kun je aan de slag met de officiële app voor iOS.

Lees verder na de advertentie.

Fraaie app boordevol informatie

Wimbledon 2014

De app heet The Championships, Wimbledon en is gratis beschikbaar voor de iPhone en iPad. De laatste versie van de app heeft verbeterde spelersprofielen, laat je zelf bepalen waarover je informatie wilt ontvangen en biedt de mogelijkheid om live wedstrijden te kijken die op het centre court worden gespeeld.

Op het startscherm zie je de temperatuur op Wimbledon en welke wedstrijden momenteel gespeeld worden. Door naar beneden te swipen, kun je een liveblog raadplegen, je voorkeuren wijzigen en spelersprofielen (en de wedstrijden die de tennissers gaan spelen) raadplegen. Het is mogelijk om behoorlijk ver naar onderen te scrollen en daarom is het maar goed dat de app ook een overzichtelijk hamburgermenu heeft met alle beschikbare opties.

Wimbledon live

Hier vind je bijvoorbeeld alle live scores per court en kun je filteren op spelers die je hebt toegevoegd aan je favorieten. Verder bekijk je via ‘Results’ wedstrijden en statistieken en is er een nieuwssectie met alles wat je moet weten over Wimbledon. Hierbij kun je denken aan gedetailleerde voorbeschouwingen en achtergronden over tennissers die indruk wekken tijdens het toernooi. Elke dag is er ook een liveblog beschikbaar, al is dit – net als de rest van de app overigens – volledig Engelstalig.

Officiële Wimbledon-app downloaden

Zoals je merkt is de app is bijzonder uitgebreid; zo zijn er ook interviews met spelers en hoogtepunten van wedstrijden te bekijken. Tot slot zijn via ‘Preferences’ favorieten en meldingen precies in te stellen en krijg je ook als bezoeker via de app informatie over bijvoorbeeld tickets en wachttijden.

Wimbledon 2022

The All England Lawn Tennis Club

Gratis via App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu