Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Met de Willem-app weet je welke (bioscoop)films de moeite waard zijn

Redactie
17 juni 2016, 16:30
2 min leestijd
Met de Willem-app weet je welke (bioscoop)films de moeite waard zijn
Willem

Willem

Gratis

Reviewscore

7,5

Er zijn tegenwoordig enorm veel films te zien in de bioscoop of thuis op de bank. Dankzij iOS-app Willem weet je welke wel en welke niet de moeite waard zijn om te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Ontdek nieuwe films met Willem

Willem is de ideale app om op de hoogte te blijven van al het filmgeweld in Nederland. De applicatie, afkomstig van dezelfde ontwikkelaars als de Pathé Thuis-app, toont welke films er op dit moment in de bios draaien en welke populair zijn on-demand. Druk je op de uitgelichte afbeelding van een film, dan opent een apart menu met daarin de synopsis, algemene score en professionele recensiescore. Daarin zijn de beoordelingen van bekende media in terug te vinden, zoals het AD, de Telegraaf, nrc en nog veel meer. Zo weet je meteen of het de moeite waard is om deze te bekijken.

De reviewscore van films bepaalt Willem aan de hand van gebruikers en filmrecensenten. Zo krijg je een zo gebalanceerd mogelijk beeld van hoe goed de betreffende film in het algemeen wordt gevonden.

Ook zitten er sociale features in Willem verstopt. Niet alleen kun je via Facebook vrienden toevoegen om hun filmleven te volgen, het is ook mogelijk om een film die je graag wilt kijken toe te voegen aan je profiel. Zo weet je precies wat je nog moet kijken. Heb je een film bekeken, dan kun je eventueel een reviewscore toevoegen.

Het valt op dat de iOS-app Willem nog erg nieuw is. Er is bijvoorbeeld nog geen uitgebreide informatie over waar een film precies te bekijken is, en zijn het aantal sociale features wat karig. Desondanks ziet de app er gelik uit en werken de aanwezige functies lekker vlot. Het is duidelijk te zien dat de makers hun best gedaan om de Nederlandse filmmarkt op een visueel mooie manier in beeld te brengen.

Willem downloaden

Willem is gratis te downloaden in de App Store. De applicatie vereist 13,3MB aan vrije opslagruimte en iOS 8.4 of hoger.

Willem

Thuisbioscoop

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen