Maak deelbare kaarten met de vernieuwde Wikipedia-app
Wouter Nijsen
Wikipedia

Wikipedia

Gratis

De officiële Wikipedia-app voor iOS is vandaag voorzien van een flinke update. De applicatie heeft een nieuw design en de mogelijkheid om deelbare kaarten (textshots) te delen, gekregen.

Vernieuwde Wikipedia iOS-app

De Wikipedia-app voor iOS was al een tijdje niet geüpdatet, maar daar is vandaag verandering in gekomen. Wikipedia heeft namelijk versie 4.1 van haar eigen applicatie in de App Store gezet, en die brengt een aantal nieuwe features met zich mee.

Met de applicatie kun je nu mooie kaarten, ook textshots genoemd, maken. Textshots worden gebruikt om stukken teksten, die normaal gesproken niet in een tweet van 140 karakters passen, toch met anderen te delen. Zo vertel je in een simpel Twitter-berichtje toch een groter verhaal.

wikipedia-kaart

Het aanmaken van een Wikipedia-kaart is erg simpel. Je gaat in de app naar een artikel en selecteert een stuk tekst. Hierna dien je op de deelknop, die rechtsonder staat, te tikken en vervolgens voor ‘Deel bestand’ te kiezen.

Het maken van textshots is niet het enige dat de update brengt. Zo is de interface opgefrist, de zoekfunctie flink verbeterd en worden afbeeldingen beter weergegeven. Hierdoor ziet de applicatie er een stuk aantrekkelijker uit en tracht Wikipedia om gebruikers vaker de app te laten openen. Een andere nieuwe functie, die je met een druk op de knop voorziet van een willekeurig artikel, draagt hier ook aan bij.

Wikipedia-app voor iOS downloaden

De Wikipedia iOS-app is via onderstaande link gratis te downloaden. Voor de installatie heb je iOS 6 of nieuwer en 7,2MB aan vrije opslagruimte nodig.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store

Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia
Wikipedia

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.