De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS-app Wikipedia krijgt nieuw design en 3D Touch

Wouter Nijsen
11 maart 2016, 12:34
1 min leestijd
iOS-app Wikipedia krijgt nieuw design en 3D Touch
Wikipedia

Wikipedia

Gratis

Reviewscore

7,5

De Wikipedia-app voor iOS is toe aan versie 5.0. De applicatie heeft onder meer een geheel nieuw design en 3D Touch-ondersteuning gekregen. Lees er hier alles over.

Lees verder na de advertentie.

Grote update voor Wikipedia-app

Na het opstarten van de Wikipedia-app krijg het nieuwe Ontdek-tabblad te zien. Op dit tabblad worden allerlei artikelen aangeraden die mogelijk interessant zijn. Naast de best gelezen artikelen worden er ook dagelijks een aantal uitgelicht. Daarnaast krijg je willekeurig onderwerpen te zien, die vooral leuk zijn voor als je je even verveelt.

Het design van de app is flink op de schop gegaan, waardoor het geheel overzichtelijker oogt en je makkelijk tussen artikelen schakelt. Dat laatste doe je door naar links of rechts te vegen, waarmee ook de navigatiebalk aan de rechterkant wordt geactiveerd. Onderin vind je knopjes om de taal aan te passen of een artikel aan je bladwijzers toe te voegen.

Belangrijker is dat de Wikipedia-app nu 3D Touch ondersteunt. Gebruikers van de iPhone 6S kunnen hard op het app-icoon drukken om bijvoorbeeld naar artikelen te zoeken. Handig is dat ook de Peek en Pop-functionaliteit aanwezig is. Druk bijvoorbeeld in het Ontdek-scherm stevig op een artikel om een voorvertoning te krijgen, of binnen teksten op linkjes om ze alvast te bekijken.

Verder is de zoekfunctie van Wikipedia flink verbeterd. De functie werkt sneller en voorzien van Spotlight-integratie. Door dat laatste hoef je niet de app te starten om opgeslagen artikelen te openen.

Wikipedia voor iOS downloaden

De nieuwste versie van de Wikipedia-app is via onderstaande link te downloaden. De app weegt 14,4MB en vraagt om iOS 8 of hoger. Eerder deze week bespraken we Viki, een alternatieve Wikipedia-app met extra opties.

Wikipedia

Wikimedia Foundation

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu