De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Wi-Fi Widget: check je internetsnelheid en instellingen vanuit het widgetscherm

Lars Paijmans
30 januari 2017, 12:51
2 min leestijd
Wi-Fi Widget: check je internetsnelheid en instellingen vanuit het widgetscherm
Wifi Widget - See, Test, Share

Wifi Widget - See, Test, Share

Gratis

Reviewscore

7,5

Controleren met welke wifi-netwerk je verbonden bent en wat je wachtwoord is, is met iOS een heel karwei. Nieuwe app Wi-Fi Widget wil dit een stuk makkelijker maken, en stopt deze opties in een handige widget.

Lees verder na de advertentie.

Check je internetsnelheid met Wi-Fi Widget

Wi-Fi Widget is een nieuwe app die het vernieuwde widgetscherm van iOS 10 optimaal benut. Door de app een plekje in dit scherm te geven, of het app-icoon met 3D Touch in te drukken, verschijnt er een scherm in beeld. Hierop kun je de naam en de huidige snelheid van het wifi-netwerk aflezen.

Dit komt bijvoorbeeld van pas als je iPhone automatisch verbinding maakt met wifi-hotspots en je daardoor soms per ongeluk niet met je eigen huisnetwerk, maar met dat van iemand in de buurt verbonden bent. In plaats van in de instellingen van iOS te graven, controleer je dit met Wi-Fi Widget een stuk sneller.

Wi-Fi Widget

Naast het controleren van je interverbinding, is de app ook een handige manier om snel het wachtwoord van je wifi-router te delen met anderen. Onderin de widget staat het wachtwoord uitgeschreven met daaronder een kopieerknop.

Om ervoor te zorgen dat deze gegevens veilig blijven, worden de wachtwoorden gesynchroniseerd via de iCloud Sleutelhanger van Apple. Het enige probleem is (nog) wel dat dit wifi-wachtwoord ook in de widget verschijnt als je iPhone nog vergrendelt is. Dit maakt het in theorie voor iemand mogelijk om je vergrendelde iPhone te pakken en het wachtwoord van je router af te lezen.

Eerste update al onderweg

De maker van Wi-Fi Widget heeft gelukkig al toegezegd deze beveiligingsfout te dichten in versie 1.02 van de app. Deze is al ingediend en zou spoedig moeten verschijnen als update. Deze update geeft je de optie om je wachtwoord af te schermen als je iPhone is vergrendeld. Iets wat we iedereen aan kunnen raden.

Wi-Fi Widget is tijdelijk met 60 procent korting verkrijgbaar in de App Store voor 0,99 euro. Een aanrader voor fanatieke gebruikers van het iOS-widgetscherm of voor degene die altijd moet zoeken naar het wifi-wachtwoord als er nieuwe mensen over de vloer komen.

Wifi Widget - See, Test, Share

Confirmed, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu