Wie heeft jouw iPhone in handen gehad?
Redactie

Als je erachter wilt komen, wie op een onbewaakt moment jouw iPhone in handen heeft gehad, dan kan dat. De applicatie Who Touched my Phone is daar namelijk speciaal voor ontwikkeld en maakt een foto van degene die de iPhone heeft gebruikt.

Foto als bewijs

Misschien heb je het vermoeden dat je iPhone wel eens door een ander wordt bekeken en wil je weten of dat echt zo is. Of misschien vind je het gewoon wel leuk om te weten of er inderdaad nieuwsgierige mensen in je omgeving zijn, die het niet kunnen laten om je iPhone te bekijken. Op het moment dat de app actief is en de telefoon wordt opgepakt en ontgrendeld, wordt er een foto gemaakt. De dader zal zich van geen kwaad bewust zijn en ziet alleen maar een schermpje met video’s van YouTube. De foto wordt meteen gemaakt en geldt als bewijs van je vermoeden.

IntruderAlert

Je komt er overigens verder niet achter welke gegevens op je iPhone bekeken zijn, want het blijft slechts bij het maken van een foto. Als er meerdere mensen in je omgeving wel eens gebruikmaken van je smartphone kun je een overzicht van het IntruderReport te zien krijgen. Bij elk IntruderAlert wordt een tijdstip en een datum vermeld. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om locatiegegevens in de app te activeren.

Het is misschien grappig om de app Who Touched My Phone te downloaden, maar veel meer dan een foto van de indringer wordt er niet geboden. De app is beschikbaar voor 0,79 in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.