Update voegt wisselgesprekken toe aan WhatsApp voor iOS

Dennis de Vries
26 november 2019, 9:33
2 min leestijd
Update voegt wisselgesprekken toe aan WhatsApp voor iOS
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

De laatste update van WhatsApp voor iOS brengt een einde aan de ingesprektoon. In de nieuwste versie zijn namelijk wisselgesprekken mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Wisselgesprekken in WhatsApp

Met het toevoegen van wisselgesprekken maakt WhatsApp het gemakkelijker om bereikbaar te blijven. Als je aan het bellen bent via WhatsApp en iemand anders probeert je op dat moment ook te bellen, dan krijgt diegene niet langer simpelweg de melding dat je in gesprek bent.

In plaats daarvan geeft WhatsApp nu drie opties: je kunt het inkomende telefoontje direct weigeren, of je kunt met één druk op de knop het huidige gesprek ophangen en het nieuwe gesprek aannemen. De laatste optie is dat je niets doet. Het nieuwe gesprek blijft daarmee overgaan tot de beller zelf ophangt.

Meer overzicht in ‘chats’

De nieuwe functie is onderdeel van een update die meer verbeteringen brengt voor de iOS-versie van WhatsApp. Zo is het overzicht van chats voorzien van een nieuw uiterlijk, wat zorgt voor iets meer overzicht.

Ook de privacyinstellingen zijn wat aangepast. In de nieuwe versie van WhatsApp kun je zelf kiezen wie jou aan een groepsgesprek kan toevoegen. Beheerders van een groepsgesprek kunnen je, als jij ze niet als vertrouwd persoon hebt aangemerkt, een privé-uitnodiging sturen als ze toch willen dat je meepraat.

whatsapp groepsuitnodigingen beheren

Groepsgesprekken beheren, zo doe je dat

Deze functie is eerder deze maand al gefaseerd uitgerold, maar nu via een update voor iedereen beschikbaar. Deze privacyinstelling moet je wel even zelf aanzetten. Dat kan door naar de instellingen in WhatsApp te gaan, en dan naar ‘Account > Privacy > Groepen’.

Meer WhatsApp

De update van WhatsApp staat nu klaar in de App Store. Wil je meer halen uit de populaire berichten-app, dan hebben we een flink aantal tips voor wat minder bekende functies van WhatsApp. Werkt het even niet? Check dan onze lijst met mogelijke oplossingen voor als WhatsApp niet werkt.

Lees meer nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen