WhatsApps nieuwe abonnementendienst: wat je moet weten

Wouter Nijsen
19 maart 2013, 14:14
1 min leestijd
WhatsApps nieuwe abonnementendienst: wat je moet weten

WhatsApp gaat dit jaar nog nieuwe betaalde abonnementen introduceren die gebruikers één, drie of vijf jaar toegang tot de berichtendienst geven. Maar wat betekent dat voor de iPhone-gebruiker?

De nieuwe abonnementendienst gaat de Android- en Windows Phone-versie achterna. De Android- en Windows Phone-app van WhatsApp is gratis in de Google Play Store en de Windows Store te downloaden en eveneens één jaar gratis te gebruiken, maar hierna moet een jaarabonnement worden afgesloten. iOS-gebruikers hebben tot op heden éénmalig € 0,89 voor de app moeten betalen.

WhatsApp: hoeveel ga je betalen?

Het is nog onduidelijk wat de nieuwe tarieven gaan worden. Jan Koum, WhatsApp’s directeur, meldt dat de abonnementendienst vergelijkbaar wordt met die van Android en Windows Phone.

Als je op dit moment een WhatsApp-gebruiker bent, hoef je geen nieuw abonnement af te sluiten. De prijs die je voor de app hebt betaald, is jouw abonnement. Alleen nieuwe WhatsApp-gebruikers zitten, nadat de app waarschijnlijk gratis in de App Store te downloaden is, aan een abonnementendienst vast.

Lees verder na de advertentie.

De abonnementsprijzen van Android en Windows Phone zijn al wel bekend. Het is waarschijnlijk dat de iOS-tarieven erg dicht in de buurt gaan zitten.

  • € 0,89 voor één jaar WhatsApp
  • € 2,40 voor drie jaar WhatsApp
  • € 3,34 voor vijf jaar WhatsApp

De nieuwe abonnementendienst wordt dit jaar nog ingevoerd, maar WhatsApp wil nog geen officiële datum noemen.

[app 310633997]

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's