WhatsApp voor iOS krijgt Peek en Pop en linkvoorvertoningen
Gijs Ettes
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9

WhatsApp voor iOS is van een update voorzien die onder meer de 3D Touch-functionaliteit uitbreidt. Je kunt nu op de iPhone 6S (Plus) harder op een chatbericht drukken om een voorvertoning van de conversatie te krijgen.

Dit brengt de update nog meer

De update die afgelopen nacht werd uitgerold, zorgt er op die manier voor dat je even snel een chat kunt previewen zonder dat je deze hoeft te openen. Dat scheelt weer een tikje op het scherm om vanuit een gesprek terug te gaan naar het overzicht met berichten. Verder heeft WhatsApp voor iOS uitgebreidere voorvertoningen voor links gekregen (zie hieronder). Als iemand je een chat met daarin een link stuurt, wordt de bijbehorende afbeelding en aanvullende informatie getoond.

Het instellingenvenster van de app heeft ook een opfrisbeurt gekregen. Dit is nu voorzien van pictogrammen voor elk item, zodat je ze beter kunt onderscheiden. In het venster vind je bovendien de nieuwe optie ‘Berichten met ster’ die een overzicht geeft van alle belangrijke chats die je van een sterretje hebt voorzien. Eerder deze maand voerde WhatsApp een update door voor het verwijderen van blauwe linkjes in chatberichten.

WhatsApp-update downloaden

Hieronder tref je de laatste versie van WhatsApp aan. Deze vereist minimaal iOS 6.0 en 52,4MB aan vrije opslagruimte. Om van de Peek en Pop-functionaliteit gebruik te maken, moet je uiteraard over een iPhone 6S (Plus) beschikken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (6037 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.