WhatsApp voegt videobellen toe aan iOS-app: zo werkt het

Lars Paijmans
14 november 2016, 20:50
2 min leestijd
WhatsApp voegt videobellen toe aan iOS-app: zo werkt het
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp heeft de videobelfunctie toegevoegd aan de iOS-app. De functie is al tijden getest in een bèta, maar komt nu voor iedereen beschikbaar. Met de nieuwe functie kun je gratis videogesprekken voeren met je contactpersonen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp videogesprek toegevoegd aan app

Een tijdje terug maakte WhatsApp bekend te beginnen met de uitrol van WhatsApp videobellen, waar we vandaag het resultaat van zien. Bij verschillende gebruikers is een videocameraatje opgedoken in de rechter bovenhoek van chatgesprekken. Deze staat naast het telefoontje waar je audiogesprekken mee voert.

WhatsApp videogesprek

Door deze videocamera aan te tikken start je direct een videogesprek met de desbetreffende contactpersoon. Hoewel de videobel-functie gratis is, verbruik je er uiteraard wel meer mobiele data mee vergeleken met een audiogesprek. Houd daar rekening mee als je een videogesprek wil starten als je niet met een wifi-netwerk verbonden bent.

Tijdens een videogesprek verschijnt de persoon waarmee je belt beeldvullend op je iPhone, terwijl je jezelf als klein vierkantje kunt zien. Ook zijn er drie knoppen in beeld: een knop om het geluid te dempen, het gesprek te beëindigen en een knop om tussen de front- en achterste camera van je iPhone te wisselen.

Omdat de functie geleidelijk wordt uitgerold, kun je tijdelijk een melding krijgen dat de ander WhatsApp moet bijwerken om de functie te kunnen gebruiken. Deze melding lijkt vooral te verschijnen als je een videogesprek met een Android-gebruiker probeert te starten, waarschijnlijk omdat daar de functie nog niet beschikbaar is.

WhatsApp videogesprek

WhatsApp videobellen toegevoegd

Omdat de WhatsApp videogesprek functie aan de kant van WhatsApp is toegevoegd, hoef je de app niet handmatig te updaten om de functie te krijgen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat je de meest recente versie van WhatsApp (2.16.16) op je iPhone hebt staan om er je voordeel mee te doen. Videogesprekken zijn bedoeld voor twee personen en kun je daarom niet gebruiken in groepsgesprekken.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu