WhatsApp verwijdert irritante blauwe tijdsaanduidingen
Redactie
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9,0

Begin oktober doken er opeens mysterieuze blauwe linkjes op in WhatsApp. De chatdienst bleek tijdsaanduidingen te markeren, waardoor er gemakkelijker afspraken gepland konden worden. Probleempje: de linkjes waren niet zo populair.

WhatsApp Markeren verwijderd

De WhatsApp blauwe linkjes leken vooral ergernis en verwarring op te roepen bij gebruikers. Zo vonden veel mensen ze irritant en onnodig. Daarnaast werkte de functie nog niet helemaal naar behoren, doordat tijdsbepalingen in alle talen herkend werden. WhatsApp heeft de markeren-functie nu weer verwijderd in de laatste versie van de chatdienst.

Nederlandse en Belgische gebruikers raakte onder meer in verwarring doordat de app ook het Franse ‘hier’ (wat gisteren betekent) onderstreepte. In Nederlandse berichten is hier een veelgebruikte plaatsaanduiding. Of de blauwe linkjes in de toekomst weer toegevoegd worden is onbekend.

Quick Reply voor iedereen beschikbaar

Daarnaast bevat de nieuwe versie van WhatsApp nu Quick Reply voor alle gebruikers met iOS 9. Eerder was deze functie alleen beschikbaar wanneer je iOS 9.1 had geïnstalleerd op je telefoon. Met Quick Reply vereenvoudig je het aantal handelingen dat je moet uitvoeren om een reactie op een bericht te geven. Dankzij de nieuwe feature is het mogelijk meteen op een nieuw WhatsApp-bericht te reageren als deze in je notificatiebalk verschijnt.

WhatsApp Quick Reply werkt ook op de Apple Watch. Door op ‘antwoorden’ te drukken, is het mogelijk om op een berichtje te reageren met behulp van spraak, emoji of snelle antwoorden.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,0 (14917 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.