WhatsApp verstuurt berichten onversleuteld

De afgelopen tijd is het zogenaamde ‘afluisteren via internet’ erg in opspraak gekomen. KPN en Vodafone hebben namelijk toegegeven dat ze precies bekijken wat je doet op internet via hun mobiele verbinding. Thuis is dit afluisteren eenvoudig na te bootsen. Tijdens zo’n thuisexperiment is iemand erachter gekomen dat WhatsApp de uitgaande pakketten niet versleuteld.

Versleuteling van gegevens

Het is belangrijk dat persoonlijke gegevens altijd versleuteld worden als deze verzonden worden via internet. De applicatie WhatsApp doet dit niet. Dit betekent dat de berichten én afzenders zonder enige moeite gezien kunnen worden door providers en netwerkbeheerders. Deze gegevens kunnen erg belangrijk zijn voor deze mensen.

Voor de ontwikkelaars van WhatsApp is het absoluut niet moeilijk om versleuting aan hun applicatie toe te voegen. Het is echter nu wel lastig om dit achteraf toe te voegen. Het is dus nog niet duidelijk of en wanneer de ontwikkelaars van WahtsApp dit gaan toevoegen aan de applicatie.

Via nu.nl

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.