3 fijne verbeteringen in de nieuwste WhatsApp-update

Wouter Nijsen
4 september 2018, 11:16
2 min leestijd
3 fijne verbeteringen in de nieuwste WhatsApp-update
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

WhatsApp voor iOS heeft een update gekregen, en die voegt een aantal handige nieuwe features toe. In dit artikel zetten we de drie belangrijkste op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. Foto’s in je notificaties

De belangrijkste verbetering van de WhatsApp-update is dat je ontvangen media, zoals foto’s en gifjes, nu direct vanuit je notificaties kunt bekijken. Normaliter zie je altijd de melding ‘Foto’ staan, maar voortaan zijn foto’s en gifjes direct vanuit de notificaties te downloaden, en hoef je de WhatsApp-app niet telkens te openen.

Het werkt als volgt. Stuurt een vriend(in) of familielid je een foto, dan kun je de notificatie op je iPhone naar beneden vegen om het kiekje meteen te kijken. Een alternatief is om 3D Touch te gebruiken – wat werkt op de iPhone 6S en nieuwer – om de foto alvast te checken.

De functie rolt langzaam uit naar iedere WhatsApp-gebruiker en werkt op het moment van schrijven bij een kleine groep mensen, maar moet binnenkort voor meer gebruikers beschikbaar komen. De functie werkt overigens alleen als je iOS 10 of hoger draait.

2. Herkenning van verdachte linkjes

WhatsApp werkte al een tijdje aan een functie op automatisch verdachte linkjes te herkennen. De feature is nu beschikbaar, en waarschuwt je wanneer je een webpagina krijgt doorgestuurd die waarschijnlijk niet is wat het lijkt.

Hiervoor wordt gekeken naar speciale karakters in de url, zoals de ‘ẉ’ in plaats van een normale ‘w’. Is dit het geval, dan krijg je hiervan een melding in het chatgesprek. Hieronder zie je hoe dat werkt.

whatsapp 2.18.90

3. Ondersteuning met Wallet-app

Gebruik je de Wallet-app op je iPhone om bijvoorbeeld klantenkaarten, betaalkaarten en vliegtickets te bewaren, dan kun je kaarten voortaan ook via WhatsApp delen. Dit is handig bijvoorbeeld als je bioscoopkaartjes voor je vrienden in de Wallet-app hebt opgeslagen, en je ze zo naar de betreffende personen stuurt.

WhatsApp-versie 2.18.90 rolt uit via de App Store, en via onderstaande link kun je de nieuwste versie downloaden. Houd er dus wel rekening mee dat nog niet alle nieuwe features direct bij iedereen werken. Met de update wordt ook de ondersteuning voor de iPhone 4 gestopt, een toestel dat in 2010 werd uitgebracht en met iOS 7.1.2 zijn laatste iOS-update kreeg.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Bron: WABetainfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu