De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

De 3 belangrijkste veranderingen in de nieuwe WhatsApp-update

Rutger Otto
26 juli 2016, 9:30
2 min leestijd
De 3 belangrijkste veranderingen in de nieuwe WhatsApp-update
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

9

WhatsApp is vernieuwd voor iOS. De update brengt enkele veranderingen met zich mee die de chat-app moeten verbeteren. Let op: videobellen ontbreekt nog steeds.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp update

De afgelopen tijd hebben we regelmatig geschreven over vernieuwingen die opdoken in verschillende bèta’s van WhatsApp. Nu is er een update voor de chat-app en die biedt enkele van de functies die we eerder besproken, hieronder lees je welke het allemaal zijn.

1. Emoji

Het zat eraan te komen, maar WhatsApp voegt grotere emoji toe aan de app. De grotere emoji komen alleen in beeld als je een enkele emoji stuurt, dus zonder tekst erbij. Staat er wel tekst bij, dan blijven de emoji het formaat dat ze eerder al hadden. Ook als je een tekstregel vult met meerdere emoji, blijven ze klein.

Apple heeft overigens aangekondigd om emoji in de Berichten-app van iOS 10 eveneens groter te maken. Wie de bèta heeft geïnstalleerd, kan daarvan al gebruikmaken. Ook andere apps, zoals Slack, bieden al grotere emoji in gesprekken.

whatsapp emoji

2. Inzoomen in video

Neem je voortaan een video op met de camera-functie van WhatsApp, dan is het gemakkelijker om in te zoomen. Om een video op te nemen, houd je de sluiterknop vast. Om in te zoomen beweeg je die vinger vervolgens naar boven en om uit te zoomen weer naar beneden.

Deze slimme manier van zoomen zagen we eerder al bij Snapchat, die het gebruikers makkelijker wilde maken om in te zoomen tijdens het snappen. Voorheen moest de gebruiker zijn duim en wijsvinger uit elkaar schuiven terwijl er een vinger op de opnameknop bleef rusten. Voor de nieuwe manier is dus maar één vinger nodig.

3. Chats archiveren

Het is nu ook mogelijk om gesprekken te archiveren, verwijderen of als gelezen te markeren. Dat doe je door op het Chats-scherm te kiezen voor ‘Wijzig’ (linksboven in beeld). Je selecteert de chats waarvoor je een bepaalde toepassing wil uitvoeren en je tikt op ‘Archiveren’, ‘Als gelezen markeren’ of ‘Verwijder’.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu