Zo beveilig je WhatsApp met Touch ID of Face ID in 4 stappen

Lars Paijmans
3 augustus 2020, 16:56
2 min leestijd
Zo beveilig je WhatsApp met Touch ID of Face ID in 4 stappen
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

Wil jij je appjes extra goed beschermen? Dat kan! In deze tip laten we zien hoe je WhatsApp beveiligt met Touch ID en Face ID.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt WhatsApp Touch ID- en Face ID-beveiliging

Als je een iPhone hebt, dan ontgrendel je ‘m waarschijnlijk tientallen keren per dag met een scan van je vinger of je gezicht. Deze beveiligingsmaatregelen kunnen ook gebruikt worden door apps om de inhoud af te schermen. Zo kun je bijvoorbeeld alleen bij je bank-app inloggen nadat je eerst een vinger-/gezichtsscan hebt uitgevoerd.

Ook WhatsApp kan met deze extra beveiligingslaag overweg. Voordat je bij je WhatsApp-berichten kunt moet je je identiteit verifiëren. Dat doe je aan de hand van een scan met Touch ID of Face ID, afhankelijk van welk model iPhone je hebt. Je moet de functie wel eerst even aanzetten:

  1. Open WhatsApp en tik op Instellingen in de rechter onderhoek;
  2. Kies ‘Account’ en daarna ‘Privacy’;
  3. Tik op de optie ‘Schermvergrendeling’;
  4. Zet het schuifje achter ‘Vraag om gezichtsherkenning’ (of Face ID, of Touch ID) op groen.
WhatsApp Touch ID Face ID

Nu de functie aangezet is, kun je kiezen hoe vaak je de app op deze manier moet ontgrendelen. Er zijn vier opties: onmiddellijk, na 1 minuut, na 15 minuten of na een uur. Op die manier hoef je niet iedere keer de Face ID- of Touch ID-animatie te doorlopen als je een minuut geleden de app al ontgrendeld hebt.

Zodra je Face ID of Touch ID hebt ingeschakeld, moet je een extra beveiligingsstap doorlopen om toegang te krijgen tot je berichten. Hierdoor is de app afgeschermd, zelfs als je iPhone zelf al ontgrendeld is of iemand je toegangscode weet.

Is je iPhone al ontgrendeld? Dan is de inhoud van meldingen wél zichtbaar. Wanneer je een appje binnenkrijgt kun jij (of iemand anders) die dus direct lezen. Bij een vergrendelde iPhone is dit niet het geval: de inhoud van appjes zijn verborgen.

Meer tips voor WhatsApp

Een bericht versturen kan vrijwel iedereen, maar WhatsApp heeft veel functies in huis die maar weinig mensen kennen. Wist je bijvoorbeeld dat je een contact kunt toevoegen door snel een qr-code te scannen? Op die manier hoef je niet te priegelen met het uitwisselen van telefoonnummers. En weet jij hoe je bewegende stickers in WhatsApp kunt versturen? Check onderstaand artikel voor een begrijpelijke uitleg.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu