Zo maak je tekst dikgedrukt, cursief of doorgestreept in WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Onze score

9

In de nieuwste versie van WhatsApp is er ondersteuning voor tekstopmaak toegevoegd. In dit artikel leggen wij uit hoe je chatteksten dik, doorgehaald of cursief kunt maken.

WhatsApp tekstopmaak

WhatsApp versie 2.12.17 geeft gebruikers de mogelijkheid om via leestekens hun tekst op te maken. Dit doe je door woorden tussen tekens te zetten, waarbij dit bij elk type opmaak verschilt. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

  • Dikgedrukte tekst maak je door tekst tussen *sterretjes* te zetten;
  • Cursieve tekst krijg je door een _underscore_ toe te voegen;
  • Voor het doorstrepen van teksten gebruik je een ~tilde~.

Mocht je in een creatieve bui zijn, dan is het ook mogelijk om de verschillende opmaken te combineren. Wanneer je bijvoorbeeld een tekst schuin- en dikgedrukt wilt hebben, typ je _*WhatsApp*_.

Onlangs kreeg WhatsApp een andere handige update. Het werd mogelijk om sneller op berichten te reageren, doordat je meldingen omlaag kunt vegen om direct een reactie te typen. Hierdoor hoef je niet meer het betreffende gesprek te openen, wat op een vergelijkbare manier werkt als de interactieve notificaties van iOS.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp 2.12.17 downloaden

Versie 2.12.17 van WhatsApp is gratis te downloaden in de App Store. De nieuwste versie vraagt om 59,1MB vrije ruimte en iOS 6 of hoger.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,2 (493728 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.