Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘WhatsApp werkt aan bellen via Skype-functie’

Rutger Otto
6 januari 2015, 13:05
2 min leestijd
‘WhatsApp werkt aan bellen via Skype-functie’

Vorig jaar vonden mensen al stukjes code in de WhatsApp-app die aantoonden dat gebruikers in een aankomende update kunnen bellen via de berichtendienst. Volgens een nieuwe ontdekking is ook bellen via Skype straks wellicht mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Skype

WhatsApp voert vaak veranderingen door, zoals de blauwe vinkjes eind vorig jaar, maar de grote update waar iedereen op wacht is nog steeds niet gekomen. WhatsApp staat niet toe dat gebruikers kunnen bellen, het versturen van stukjes audio is momenteel wel mogelijk en komt nog het dichtst in de buurt van bellen.

Toch duiken er steeds weer bewijzen op dat WhatsApp werkt aan den bel-functie. Sterker: WhatsApp heeft het zelf al meerdere malen aangekondigd. Eerst zei de dienst dat het in het tweede kwartaal van 2014 zover zou zijn, maar dat gebeurde niet. Later zei CEO Jan Koum dat ‘voice calling’ mogelijk zou worden in 2015.

whatsapp skype

Ontdekking uit broncode

Maktechblog ontdekte in de broncode van WhatsApp nu ook een stukje tekst dat aanduidt dat bellen via Skype mogelijk wordt vanuit WhatsApp. In een lijst met mogelijkheden wat betreft de bel-functie staat onder meer ‘Call via Skype’. Deze ontdekking werd gedaan in de code van de iPhone-app, die afgelopen november nog werd geüpdatet.

Op zich is de integratie van Skype binnen WhatsApp niet vreemd. WhatsApp is momenteel in handen van Facebook en Facebook gebruikt Skype al lange tijd voor hun eigen video chat-functie. De stap naar WhatsApp is dus zo gezet.

Naast een Skype-functie, zouden ook andere mogelijkheden in de pijplijn zitten, zoals het geluid uitzetten in gesprekken, terugbellen in een X aantal minuten en een gesprek in de wacht zetten. Ook vond Maktechblog verwijzingen naar een Driving Mode. Deze zou je berichten kunnen voorlezen als je aan het rijden bent. Misschien een app voor CarPlay?

Lees meer over WhatsApp

Bron: Maktechblog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu