De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Zo verstuur je een WhatsApp-bericht met Siri in iOS 10

Lars Paijmans
14 september 2016, 8:37
2 min leestijd
Zo verstuur je een WhatsApp-bericht met Siri in iOS 10
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp kan niet wachten om de nieuwe mogelijkheden van iOS 10 te benutten. Een nieuwe update geeft WhatsApp Siri ondersteuning en voegt een handige widget toe om snel een chat te starten.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Siri ondersteuning nu beschikbaar

Zodra Apple een nieuwe iOS-update uitbrengt, dringen alle apps op je iPhone om zo snel mogelijk bijgewerkt te worden. Dit jaar hoort WhatsApp hier ook bij, en met een goede reden. Dit is een van de grootste WhatsApp-updates die we de afgelopen maanden mochten ontvangen.

Nu iOS 10 Siri openstelt voor ontwikkelaars, kun je de spraakassistent ook vragen om een WhatsApp-berichtje te sturen. Hiervoor moet je Siri eerst wel even toegang geven tot WhatsApp in de Siri-instellingen. Uiteraard moet je toestel ook iOS 10 draaien om de functie te kunnen gebruiken.

Daarna kun je een bericht sturen door simpelweg: “Stuur een WhatsApp-bericht naar ..” te zeggen, waarbij je op de plaats van de puntjes de naam van je contactpersoon uitspreekt. Vervolgens vraagt Siri wat je wilt sturen. Je gesproken bericht wordt daarna omgezet in tekst, waarna je het met ‘ja’ kunt versturen.

Meer handige nieuwe WhatsApp-functies

De update voegt naast Siri nog veel meer toe. Zo kan het hele scherm nu overgenomen worden als je gebeld wordt, net alsof iemand je via de Telefoon-app van Apple probeert te bereiken. Daarnaast is er een nieuwe widget toegevoegd, zodat je snel toegang hebt tot je recente gesprekken. Dit nieuwe overzicht is ook te zien als je het app-icoon stevig indrukt met 3D Touch op de iPhone 6S of iPhone 7.

Tot slot kun je vanuit de app nu gemakkelijk schakelen tussen de camera op de voorkant en achterkant van je iPhone door twee keer op het scherm te tikken. Ook kun je een bericht nu tegelijk met eerdere chats tegelijk delen of doorsturen. De WhatsApp-update is nu beschikbaar in de App Store.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen