De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

WhatsApp voegt privé antwoorden voor groepsgesprekken toe: zo werkt het

Florence Peeters
7 januari 2019, 12:54
2 min leestijd
WhatsApp voegt privé antwoorden voor groepsgesprekken toe: zo werkt het
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

WhatsApp heeft weer een fijne update uitgebracht, waardoor je nu in groepsgesprekken privé kan antwoorden op anderen. Daarnaast voegt de chatdienst twee handige functies toe.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp privé antwoorden en meer: drie nieuwe functies in iOS-app

De functie werd een tijdje geleden al ontdekt in een bètaversie WhatsApp, maar is nu eindelijk door iedereen te gebruiken. Voortaan kun je privé antwoorden op een bericht in een groepschat. Zo is het makkelijker om overzicht te houden in chaotische groepsgesprekken.

De gemiddelde WhatsApp-gebruiker heeft minimaal een handjevol groepschats, en op piekmomenten vliegen de berichten je nog wel eens om de oren. Om rust in die chaos te scheppen, introduceert WhatsApp nu de privé antwoordfunctie.

Privé reageren gaat heel gemakkelijk. Houd het bericht in een groepschat waar je privé op wil reageren ingedrukt. Tik vervolgens in het menu dat verschijnt op ‘Meer’ en kies dan voor ‘Privé antwoorden’. Hierdoor wordt het bericht uit het groepsgesprek als antwoord geopend in een privégesprek met de verzender.

Hier kun je vervolgens nog een antwoord bij typen, of bijvoorbeeld een afbeelding toevoegen. Zo reageer je persoonlijk op iemand zonder dat andere groepsleden mee kunnen lezen. Dit is met name handig als je iets wil kortsluiten met iemand, maar er teveel berichten in de groepsapp binnenkomen om bij te houden.

Bewerken met stickers en voorvertoning status

In de meest recente versie van de app is het voortaan ook mogelijk om stickers of emoji toe te voegen aan een foto of video tijdens het bewerken. Wanneer je in WhatsApp een foto of video wil verzenden naar iemand, krijg je altijd eerst de mogelijkheid om deze nog te bewerken of er een tekst bij te zetten.

Stickers en emoji voeg je simpelweg toe door in het bewerkvenster op het smiley-icoontje te tikken en een passend plaatje uit te zoeken. Tik hierop en sleep deze rond op het beeld totdat deze goed staat. Verkeerde emoji erop geplakt? Houd deze simpelweg ingedrukt, waarna er linksboven een prullenbakje verschijnt waar je deze in kan slepen.

De derde nieuwe functie is een voorvertoning van een status door middel van 3D Touch. WhatsApp Status is al bijna twee jaar beschikbaar en een equivalent van Snapchat of Instagram Verhalen.

Desondanks is de Status-functie van de chat-app niet zo populair als deze concurrenten. Wanneer je in het Status-tabblad zit, kun je door krachtig je scherm in te houden een voorvertoning zien van de status van contactpersonen.

Wachten op donkere modus

Hoewel WhatsApp met deze update de app opnieuw een stuk gebruiksvriendelijker maakt, is het nog steeds wachten op de uitrol van een donkere modus. De ontwikkelaars van de chatdienst lijken hier al langer aan te werken.

Eind vorig jaar doken al gelekte screenshots van een donkere versie in WhatsApp op. Steeds meer apps krijgen een donkere modus, waaronder Facebook Messenger, die vooral in de avonduren fijner wegkijkt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu