WhatsApp lanceert picture-in-picture videospeler, gaat spam actief weren

Lars Paijmans
17 januari 2018, 13:37
1 min leestijd
WhatsApp lanceert picture-in-picture videospeler, gaat spam actief weren
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

WhatsApp lanceert vandaag een gloednieuwe videospeler, die picture-in-picture mogelijk maakt. Daarnaast test de berichtendienst een nieuwe techniek om vervelende spamberichten te slim af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp picture-in-picture videospeler nu beschikbaar

WhatsApp heeft de nieuwe videospeler aan de kant van zijn servers geactiveerd. Je hoeft dus geen nieuwe update uit de App Store te downloaden om ermee aan de slag te gaan. Zolang je de meest recente versie (2.18.11 of nieuwer) hebt, kun je de functie gebruiken.

WhatsApp Picture-in-picture

Deze werkt als volgt: zodra je een (YouTube)-video ontvangt of verstuurt, kun je deze afspelen zonder WhatsApp te verlaten. De video verschijnt voortaan in een eigen venster dat over het gesprek gelegd wordt. Dit venster kun je over het scherm verplaatsen, en met een druk op de knop wegklikken of het volledige scherm laten vullen.

De YouTube picture-in-picture functie maakt het mogelijk om gewoon met iemand door te praten, terwijl je een video aan het bekijken bent op een ander deel van het scherm.

WhatsApp treft anti-spam maatregelen

Daarnaast blijkt de berichtendienst een nieuwe manier te testen om spam en nepberichten tegen te gaan. Een nieuw algoritme speurt continu naar berichten die in korte tijd in grote hoeveelheden wordt verstuurd. Hoewel WhatsApp het doorsturen van dit soort berichten niet weigert, geeft het de verzender en ontvanger wel een melding dat het bericht ‘al vele malen is doorgestuurd’.

→ Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu