Onofficiële app laat je gemakkelijker WhatsApp op de iPad gebruiken
Redactie

Nadat in augustus WhatsApp Web met iPhone-ondersteuning verscheen, is nu ook een versie voor de iPad uitgebracht. De onofficiële chat-app is niet door WhatsApp zelf gemaakt, maar maakt wel gebruik van de servers van de chatdienst. We laten zien hoe de app werkt.

In 3 stappen WhatsApp op de iPad gebruiken

Voorheen was het al mogelijk om WhatsApp op de iPad te gebruiken door gebruik te maken van de webversie van de chatdienst. Dankzij ontwikkelaar Henrique Velloso is er nu ook een iPad-app waarmee je kunt chatten, al moet je iOS 9 of hoger geïnstalleerd hebben op je iPad en beschikken over de laatste versie (2.12.9) van WhatsApp op je iPhone. Hieronder leggen wij uit hoe het werkt:

  1. Ga naar de App Store en download Messenger for WhatsApp op je iPad;
  2. Open WhatsApp op je iPhone en ga naar Instellingen;
  3. Selecteer ‘WhatsApp Web’ en scan met de camera van je telefoon de qr-code in de iPad-app.

Messenger for WhatsApp verbindt je nu met de servers van WhatsApp, waarna je op je iPad de gesprekken die je op je iPhone voert via WhatsApp kunt voortzetten. De conversaties worden echter ook nog steeds weergegeven op je iPhone, omdat de app deze spiegelt. Het is dus belangrijk dat je telefoon verbonden blijft met het internet, zodat het de gesprekken kan blijven binnenhalen.

messenger for whatsapp

Download Messenger for WhatsApp

De app wordt aangeboden voor 99 eurocent. Iets nieuws biedt het niet; je kunt immers ook gewoon gebruikmaken van WhatsApp Web. Messenger for WhatsApp moet het dan ook vooral hebben van het gemak dat het gebruikers biedt boven het bezoeken van de website via Safari.

[app 1040259289]
[appimg 1040259289]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.