De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WhatsApp lost notificatieproblemen in iOS 11 op met update

Wouter Nijsen
23 oktober 2017, 10:53
1 min leestijd
WhatsApp lost notificatieproblemen in iOS 11 op met update
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

Sinds de release van iOS 11 had WhatsApp last van een vervelende bug, die ervoor zorgde dat notificaties niet werden verstuurd. Met een update lost de chat-app deze fout eindelijk op.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp notificatieprobleem opgelost

De bug werd veroorzaakt door het notificatiesysteem van iOS en de samenwerking ervan met WhatsApp. Gebruikers kregen geen meldingen van nieuwe berichten, of zagen ze alleen verschijnen wanneer ze de chat-app openden. En dat is vervelend, omdat je (belangrijke) WhatsApp-berichten op deze manier makkelijk mist.

WhatsApp lost de bug nu op met een update in de App Store. Versie 2.17.70 is sinds dit weekend te downloaden en installeren, en moet ervoor zorgen dat alle gebruikers de WhatsApp-notificaties weer ontvangen.

Volgens WhatsApp werden de fouten ook veroorzaakt door het feit dat veel gebruikers de chat-app uit gewoonte afsluiten, door hem uit het multitaskscherm te swipen. Hierdoor wordt WhatsApp uit het geheugen verwijderd en moet de chat-app opnieuw worden opgestart als je weer op het icoontje tikt. Zie je echter een app in het multitaskscherm staan, dan betekent dit niet per definitie dat hij op de achtergrond actief is. Daarnaast is het beter om niet de hele dag apps geforceerd af te sluiten, omdat het je toestel juist trager maakt, en de accu eerder leeg gaat.

Tip: iOS-apps geforceerd sluiten is slecht voor je iPhone

Download de nieuwste WhatsApp-versie

Via onderstaande link haal je versie 2.17.70 van WhatsApp binnen op je iPhone. Voor de installatie is 155MB aan vrije opslagruimte en iOS 7+ vereist.

Download de WhatsApp-update in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Had jij last van de notificatieproblemen van WhatsApp? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu