Waarom WhatsApp voortaan voor 16 jaar en ouder is

Lars Paijmans
25 april 2018, 9:22
1 min leestijd
Waarom WhatsApp voortaan voor 16 jaar en ouder is
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Tijdens het aanscherpen van de privacyregels is de minimumleeftijd van WhatsApp ook omhoog gegaan. Voortaan moet je minstens 16 jaar zijn om de dienst te gebruiken.

WhatsApp minimumleeftijd verhoogd naar zestien jaar

De kans is groot dat bijna iedereen die je kent wel een WhatsApp-account heeft. Van je vrienden tot je ouders en je oma tot je kleine neefjes en nichtjes. Laatstgenoemden zou vanaf nu de berichtendienst eigenlijk niet meer mogen gebruiken, als ze jonger dan 16 jaar oud zijn.

whatsapp minimumleeftijd

Om te voldoen aan de Europese privacyregels die volgende maand ingaan, heeft WhatsApp de gebruikersvoorwaarden aangepast. Hier hoort ook de nieuwe leeftijd bij, die je moet bevestigen als je WhatsApp voor het eerst opent of installeert.

In Nederland is het al langer verplicht dat kinderen toestemming aan hun ouders vragen om WhatsApp te gebruiken, maar de app voerde zelf nog nooit zo’n harde maatregel in. De grote vraag is nu natuurlijk of WhatsApp ook daadwerkelijk gaat controleren of zijn gebruikers allemaal ouder dan 16 jaar oud zijn.

Facebook blijft wel 13 plus

WhatsApp is onderdeel van Facebook, maar daar kun je nog wel als kind tussen de 13 en 15 jaar een profiel opzetten. Ook hier moet je echter een ouder toewijzen die jou toestemming moet geven. De nieuwe Europese privacywet zorgt voor heel wat veranderingen in de techwereld. Veel populaire apps zullen hun voorwaarden moeten bijwerken en aanscherpen, die de gebruikers opnieuw zullen moeten accepteren.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu