Zo plan je heel makkelijk een afspraak via WhatsApp

Redactie
7 oktober 2015, 14:21
2 min leestijd
Zo plan je heel makkelijk een afspraak via WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

9

WhatsApp heeft een update gekregen waardoor je gemakkelijk een afspraak inplant of delen van een gesprek uitlicht om later makkelijk terug te lezen. Wij laten zien hoe je WhatsApp Markeren gemakkelijk kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

De WhatsApp-update draait in principe om de toevoeging van gemarkeerde berichten. Hiermee kun je door een stuk tekst in een chat te selecteren deze toevoegen aan ‘gemarkeerde berichten’, zodat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Ook kun je nu makkelijk afspraken inplannen doordat tijdsaanduidingen gemarkeerd verschijnen. Opvallend aan de update is dat WhatsApp nog geen ondersteuning voor nieuwe iOS 9-features en 3D Touch blijkt te bevatten.

Gemarkeerde berichten toevoegen

WhatsApp Markeren werkt door de tekst die je wilt markeren lang ingedrukt te houden. Zo krijg je naast de mogelijkheden om onder meer de tekst te kopiëren ook de optie om het ‘favorieten’-sterretje aan te vinken. Door hierop te tikken verschijnt er een sterretje bij het bericht, wat het makkelijker maakt het bericht terug te vinden als je door een chat scrolt. Ook kun je je gemarkeerde berichten terug vinden door in het contactscherm naar ‘gemarkeerde berichten’ te gaan of in het chatoverzicht de zoekfunctie bovenaan te gebruiken en het trefwoord in te toetsen wat voorkomt in het gemarkeerde bericht.

Agenda-afspraak inplannen

Met gemarkeerde berichten is het nu ook mogelijk om via WhatsApp heel makkelijk een agenda-afspraak in te plannen. WhatsApp herkent nu enkele tijdsaanduidingen en deze veranderen in hyperlinks. Data en tijdsaanduiders als ‘vrijdag’, ‘gisteren’ of ‘vandaag’ worden herkend. Om een afspraak in te plannen hoef je alleen maar op de hyperlink te tikken en de activiteit aan te maken in je agenda.

We hebben ook even getest of de datummarkering ook werkt op de Apple Watch en dat blijkt helaas niet het geval te zijn. Opvallend genoeg wordt ‘morgen’ niet herkend, maar ‘hier’ dan weer wel. De duiding van ‘hier’ is overigens geen plaatsaanduiding, maar lijkt voort te komen uit het feit dat meerdere talen ondersteund worden door de functie en hier het Franse woord is voor gisteren.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu