Officiële WhatsApp Desktop-app verschijnt in de Mac App Store

12 januari 2017, 13:33
1 min leestijd
Officiële WhatsApp Desktop-app verschijnt in de Mac App Store
WhatsApp Desktop

WhatsApp Desktop

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp-berichten versturen vanaf je iMac of MacBook is vandaag nog makkelijker geworden. De officiële WhatsApp Mac-app staat nu in de Mac App Store.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Mac app nu ook in de Mac App Store

WhatsApp Web werd vorig jaar geïntroduceerd en maakt het mogelijk om via je Mac en iPad WhatsApp te gebruiken. Later volgde een Mac-app, die je via de website van WhatsApp kon downloaden. Nu maakt deze app de overstap naar de Mac App Store.

WhatsApp mac app

Dat is maar goed ook, want Apples app-winkel op de Mac staat vol met onofficiële apps die zich voordoen als WhatsApp Web. Met WhatsApp Desktop is er nu eindelijk een officieel alternatief, die je ook nog eens volledig gratis kunt downloaden en gebruiken. In tegenstelling tot een aantal van de onofficiële apps die de afgelopen maanden verschenen.

Zo activeer je jouw WhatsApp-account op de Mac

Om WhatsApp Desktop te gebruiken, moet je eenmalig de WhatsApp-app op je iPhone aan de Mac koppelen. Dit doe je door WhatsApp te openen op je iPhone, naar Instellingen te gaan en hier ‘WhatsApp Web/Desktop’ aan te tikken. Vervolgens scan je de qr-code die op je Mac verschijnt als je WhatsApp Desktop opent.

Dit koppelt de Mac-app automatisch aan je WhatsApp-account, zodat alle berichten en contacten uitgewisseld kunnen worden. Je iPhone fungeert in dit geval nog steeds als ‘hub’, dus moet je hem aan laten staan om WhatsApp Desktop te kunnen blijven gebruiken.Om de desktop-app te gebruiken heb je minimaal OS X 10.9.0 of hoger nodig. Via onderstaande link kun je hem direct op je Mac installeren. Naast de Mac is het overigens ook mogelijk om WhatsApp op je iPad te gebruiken.

WhatsApp Desktop

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu