‘WhatsApp gaat Live Foto’s ondersteunen en versimpelt zoomfunctie’

Lars Paijmans
28 juni 2016, 12:31
2 min leestijd
‘WhatsApp gaat Live Foto’s ondersteunen en versimpelt zoomfunctie’
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

WhatsApp heeft een nieuwe bèta vrijgegeven waarin we weer heel wat nieuwe functies voor aankomende updates kunnen ontdekken. Het belangrijkste voor iPhone-gebruikers is de ondersteuning voor Live Foto’s.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Live Foto’s ondersteuning onderweg

In de nieuwe bèta met het nummer 2.16.7.450 is weer een flinke waslijst aan aanpassingen en nieuwe functies te vinden. Zo worden er nieuwe notificaties toegevoegd die onder meer aangeven als de maximale capaciteit van een groep bereikt is, en als er geen chatgeschiedenis meer beschikbaar is. Ook wordt de zoomfunctie verbeterd bij het opnemen van een video, hierdoor kun je net zoals bij Snapchat tijdens het opnemen je vinger over het scherm naar boven bewegen om in te zoomen met één hand.

WhatsApp Live Foto's

Een stuk belangrijker is de ondersteuning voor WhatsApp Live Foto’s, de bewegende foto’s die de iPhone 6S en iPhone 6S Plus introduceerden. Door Live Foto’s te ondersteunen kun je deze geanimeerde plaatjes gemakkelijk met je vrienden delen via WhatsApp, zelfs als ze een oudere iPhone hebben of een Android- Windows-toestel dat Live Foto’s niet ondersteunt. Op dat moment worden de geanimeerde foto’s namelijk automatisch overgezet naar een GIF-bestand, zodat je ze alsnog kunt bekijken ongeacht de smartphone die je gebruikt.

Wanneer kan iedereen er mee aan de slag?

Omdat het hier om een bèta gaat is het lastig om te zeggen wanneer de publieke versie van deze WhatsApp-update beschikbaar komt. WhatsApp voegt namelijk vaak heel wat functies toe waar doorsnee gebruikers nog een hele tijd op moeten wachten. Onlangs zagen we al de ondersteuning voor Gif-bestanden, waar de toevoeging van Live Foto’s natuurlijk mooi bij past. Naast het ondersteunen van Gif-bestanden, begint het er ook steeds meer op te lijken dat de videobel-functie van WhatsApp klaar is om gelanceerd te worden en je straks grotere emoji kunt versturen.

Lees ook: Gifjes en 6 andere vernieuwingen die mogelijk naar WhatsApp komen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu