WhatsApp eindelijk geoptimaliseerd voor grotere iPhones
Gijs Ettes

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp is dan eindelijk geüpdatet voor de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De update is nu te downloaden.

WhatsApp iOS-update lost problemen op

WhatsApp iOS-updateVoorheen zag WhatsApp er op de grotere iPhones onscherp en uitgerekt uit, maar sinds de laatste update is dat gelukkig verleden tijd. Er worden nu meer berichten getoond en de extra ruimte die beschikbaar is op de iPhone 6 en 6 Plus wordt eindelijk optimaal benut voor het tonen van meer berichten.

De WhatsApp iOS-update moet er daarnaast voor zorgen dat de chat-app minder vaak crasht; een veelvoorkomend probleem bij gebruikers die iOS 8 draaien. Bovendien moet het maken van een reservekopie van je chatberichten weer naar behoren werken. De laatste versie (2.11.14) van WhatsApp is 36,6MB groot en vereist minimaal iOS 4.3. Nieuwe functies voegt de update helaas niet toe.

Blauwe vinkjes

blauwe vinkjes whatsappGebruikers die de blauwe vinkjes die WhatsApp toont als leesbevestiging willen uitschakelen, moeten dan ook nog even geduld hebben. Eerder werd deze functie al beschikbaar gemaakt in de bètaversie van de Android-app, maar iOS-gebruikers hebben nog niet de mogelijkheid om de vinkjes uit te schakelen.

De invoering van de leesbevestiging roept bij sommige gebruikers weerstand op; het zou hen dwingen om berichten te beantwoorden en zodoende schadelijk voor hun privacy zijn. Vooral op social media werd druk gediscussieerd: #blauwevinkjes was een tijd lang trending topic op Twitter.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (6037 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.