Eindelijk te downloaden: WhatsApp iOS 7 update met nieuw design

Roel van Hout
3 december 2013, 7:17
2 min leestijd
Eindelijk te downloaden: WhatsApp iOS 7 update met nieuw design

Hè hè. Eindelijk is-ie beschikbaar in de App Store: de WhatsApp iOS 7 update met een compleet nieuw design!

De meeste belangrijke app-ontwikkelaars hadden inmiddels wel een update uitgebracht om hun apps beter in iOS 7 te laten passen, maar WhatsApp bleef een beetje achter. Net als vorig jaar, toen iPhone 5 bezitters heel lang moesten wachten tot de app voor hen schermvullend werd.

Maar aan dat wachten is nu een eind gekomen: de WhatsApp iOS 7 update is nu beschikbaar in de App Store. Dat betekent een volledig nieuw ontwerp, maar ook wat kleine aanpassingen aan de functionaliteit.

WhatsApp iOS 7 update laat foto’s bewerken voor verzending

WhatsApp iOS 7 update

Lees verder na de advertentie.

Het is minimaal, maar je kunt dankzij de WhatsApp iOS 7 update nu ook foto’s bewerken voor je ze verstuurt. Daarnaast maakt de app vanaf nu gebruik van de lettergrootte van het toestel: deze instelling vind je onder iPhone instellingen > algemeen > tekstgrootte.

En dan nog natuurlijk het belangrijkste: het re-design zelf. Dat mag er zijn: zowel het app-icoon als WhatsApp zelf zijn volledig ‘plat’. Chaticonen zijn rond, en de knoppen onderin bestaan uit lijntjes.

Een leuke extra is dat de app je bij de eerste keer opstarten vraagt of je een iCloud-reservekopie van je gesprekken wil maken en zo ja, hoe vaak je dat wil laten doen. Ee

n handige functie die waarschijnlijk eerder door niet heel veel mensen gebruikt werd. Vooral doen, want als je dan je telefoon opnieuw installeert óf een nieuwe iPhone 5S of iPhone 5C gaat kopen, dan neem je je gesprekken mooi mee naar je nieuwe toestel.

WhatsApp is gratis het eerste jaar, daarna betaal je 0,79 cent per jaar. De update is uiteraard volledig gratis!

PS: onderstaande afbeeldingen geven waarschijnlijk nog de vorige versie van WhatsApp weer als je dit leest. De App Store moet nog worden bijgewerkt. Geen zorgen, gewoon updaten!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

 

Categorie: Sociaal netwerken
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's