WhatsApp dicht lek en schroeft beveiliging van back-ups op

Lars Paijmans
9 mei 2017, 10:51
1 min leestijd
WhatsApp dicht lek en schroeft beveiliging van back-ups op
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Stilletjes heeft WhatsApp de beveiliging van zijn chat-app flink verbeterd. Dankzij WhatsApp iCloud encryptie is ook je back-up voortaan veilig.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp verbetert iCloud encryptie

WhatsApp zou de beveiliging hebben verbeterd om een potentieel lek te dichten. Volgens Forbes kunnen berichten die in de app met end-to-end-encryptie afgeschermd zijn, via de iCloud-back-up alsnog bekeken worden.

Natuurlijk moet de hacker dan wel eerst toegang hebben tot het iCloud-account van de gebruiker, maar met de verbeterde WhatsApp iCloud encryptie worden je berichten ook onleesbaar voor Apple zelf.

WhatsApp iCloud encryptie

De verbeteringen zouden sinds eind 2016 al zijn doorgevoerd, maar zijn nu pas ontdekt door een extern bedrijf dat de beveiliging aan het testen was. In een reactie laat een WhatsApp-woordvoerder weten dat een back-up van je chats voortaan allemaal met encryptie naar iCloud worden verstuurd.

Onderzoek door beveiligingsbedrijf

De beveiligingsonderzoekers kregen het alsnog voor elkaar om de WhatsApp-data uit iCloud te halen. Hiervoor hadden ze echter wel een sim-kaart nodig met hetzelfde nummer als de eigenaar van de account. Een situatie die voor doorsnee gebruikers zelden voorkomt, maar bijvoorbeeld wel door overheden misbruikt kan worden.

WhatsApp maakt het sinds april 2016 mogelijk om je chatgesprekken met end-to-end encryptie te beveiligen. Daarnaast maakt de dienst zich hard om verzoeken van overheden om data te overhandigen af te wijzen.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Bron: Forbes
Categorie: Apps algemeen
Thema: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen