3 manieren waarop WhatsApp groepsgesprekken vernieuwt

Michel van 't Klaphek
15 mei 2018, 20:38
2 min leestijd
3 manieren waarop WhatsApp groepsgesprekken vernieuwt
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

9

Met de nieuwste update gaat WhatsApp-groepsgesprekken overzichtelijker en beter maken. Wij bespreken de drie belangrijkste toevoegingen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp groepsgesprekken-update

Groepsgesprekken vormen een belangrijk onderdeel van WhatsApp en voor vrijwel alles is tegenwoordig een ‘groepsapp’. Alhoewel deze chats absoluut handig zijn, leveren ze ook de nodige irritaties op. Een paar belangrijke ergernissen worden middels deze update opgelost. Deze rolt nu uit voor alle telefoons: het kan een paar dagen duren voordat je ‘m binnen hebt.

1. Direct duidelijk waar de groep voor is bedoeld

Ten eerste krijgen nieuwe leden een omschrijving van de groep te zien zodra ze toegevoegd worden. Op die manier weten ze wat het onderwerp is, wat de eventuele regels zijn en waarover bijvoorbeeld ook niet gepraat wordt. Momenteel vind je deze omschrijving ook al door op de naam van de groep te tikken.

WhatsApp groepsgesprekken-update

2. Laat je bijpraten

Je herkent het vast wel. Je zit in een groepsapp waarin de hele dag zó fanatiek gechat wordt, dat je niet kunt bijhouden waar het over gaat. Ineens duikt jouw naam op en wordt om je mening gevraagd, terwijl je geen idee hebt waar het over gaat. Er zit dan niets anders op dan het hele gesprek maar teruglezen.

Dit probleem gaat WhatsApp oplossen met de ‘catch up’-functie, vrij vertaald naar ‘laat je bijpraten’. Voortaan vind je boven het icoon om naar het meest recente bericht te scrollen een @-icoon. Wanneer je hierop tikt, krijg je alle ongelezen berichten te zien waarin jouw naam is genoemd. Zo weet je direct waar het gesprek over gaat.

WhatsApp groepsgesprekken-update 2

3. Meer macht voor de beheerder

Daarbovenop wordt het onmogelijk voor beheerders om de oprichter van een groepschat te verwijderen. Deze persoon kan enkel uit eigen initiatief opstappen. Ook worden mensen die groepsgesprekken verlaten, en vervolgens weer worden toegevoegd, voortaan beter beschermd. Dit is vaak niet meer dan plagerig gedrag van andere leden, maar daardoor niet minder irritant. Hoe WhatsApp deze gebruikers precies gaat beschermen, is niet duidelijk.

Het nieuws volgt rap op eerdere berichtgeving waarin duidelijk werd dat beheerders van een groepschat meer macht kregen. Zij kunnen per deelnemer bepalen of ze het onderwerp, icoon of de beschrijving van het gesprek mogen aanpassen.

Ook werd een nieuwe videospeler toegevoegd, waardoor het makkelijker is om video’s vanuit Facebook en Instagram door te sturen. Je hoeft zo niet langer van app te wisselen, maar kijkt filmpjes in een klein venster binnen WhatsApp.

Ook interessant: WhatsApp geeft groepsbeheerders meer macht, verbetert videospeler

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen