WhatsApp-groepsbellen met video en audio nu beschikbaar: zo werkt het
Lars Paymans
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag kunnen we eindelijk WhatsApp-groepsbellen met zowel video als audio. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

WhatsApp-groepsbellen nu beschikbaar op iOS

Apple laat ons nog tot september wachten tot we kunnen groepsbellen met FaceTime, maar WhatsApp brengt vandaag al een update uit. Deze voegt de mogelijkheid toe om met maximaal vier mensen tegelijk een audio- of videogesprek te voeren. Dat aantal is relatief laag, zeker als je het vergelijkt met concurrerende diensten als FaceTime en Skype, waarin je respectievelijk met 32 en 24 mensen tegelijk een audio- of videogesprek kunt voeren.

WhatsApp groepsbellen

Groepsbellen via WhatsApp is heel makkelijk. Controleer wel even of je de meest recente versie van de app (2.18.80) draait, anders verschijnen onderstaande opties mogelijk niet.

Met WhatsApp groepsbellen doe je zo:

  1. Open WhatsApp;
  2. Tik op het telefoontje ‘Gesprekken’;
  3. Kies een persoon uit die je wil bellen;
  4. Tik in het volgende scherm op het plus-icoontje in de rechter bovenhoek;
  5. Voeg op die manier maximaal twee anderen toe;
  6. Met de knoppen in beeld kun je schakelen tussen een video- en audiogesprek.

Ook als een van de deelnemers aan het gesprek een slechte internetverbinding heeft, moet je toch een goed videogesprek kunnen voeren. WhatsApp benadrukt dat alle gesprekken (net zoals geschreven berichten) met end-to-end-encryptie zijn beveiligd. Hiermee behoudt de dienst zijn sterke privacymaatregelen.

Het is voorlopig alleen mogelijk om met de smartphone-app van WhatsApp een groepsgesprek aan te gaan. WhatsApp Web op een laptop of pc ondersteunt de functie (nog) niet. In een persbericht maakt WhatsApp bekend dat de dienst inmiddels door 1,4 miljard mensen dagelijks wordt gebruikt. Daarvan wordt er iedere dag meer dan 2 miljard minuten gebeld. Die aantallen zullen met de introductie van groepsbellen waarschijnlijk alleen maar toenemen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (5802 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.