WhatsApp geeft groepsbeheerders meer macht, verbetert videospeler

Lars Paijmans
7 mei 2018, 9:09
2 min leestijd
WhatsApp geeft groepsbeheerders meer macht, verbetert videospeler
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8

Een update van WhatsApp zorgt ervoor dat alle beheerders van groepsgesprekken meer functies krijgen om de groepschat te beheren. Ook is het gemakkelijker om Facebook- en Instagram-video’s in de app te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp groepsbeheerders krijgen meer mogelijkheden

WhatsApp is nog steeds de populairste en meestgebruikte chat-app in Nederland, wat voor een deel te danken is aan de grote hoeveelheid groepsgesprekken waar dag in dag uit in gepraat wordt. Deze gebruikers komt WhatsApp vandaag tegemoet met een aantal nieuwe functies. De beheerder, de persoon die de groep oorspronkelijk heeft aangemaakt, krijgt er een aantal nuttige opties bij.

Zo kan hij of zij voortaan instellen wie het recht heeft om de naam van de groep de groepsafbeelding en de groepsbeschrijving te veranderen. Tot nu toe kon iedereen standaard deze instellingen wijzigen, maar daar steken beheerders vanaf versie 2.18.51 een stokje voor.

WhatsApp groepsbeheerders

Daarnaast kunnen beheerders de beheerdersrechten van groepsleden intrekken. Heb jij in het verleden een ander persoon ook tot beheerder uitgeroepen? Dan kun je deze beslissing nu ongedaan hebben via de onderstaande stappen.

Zo wijzig je de WhatsApp beheerderinstellingen

  1. Open WhatsApp en de groep die je wil aanpassen;
  2. Tik op de naam van de groep;
  3. Selecteer ‘Groepsinstelllingen’;
  4. Selecteer ‘Groepsbeheerders wijzigen’;
  5. Kies hier de persoon waarvan je de rechten wilt intrekken.

Hoewel deze functies wat minder vaak gebruikt zullen worden in kleine groepjes met bekenden, is het een welkome toevoeging aan WhatsApp. Steeds vaker worden er namelijk grote groepen gemaakt waar continu onbekende mensen aan toe worden gevoegd. Een beheerder heeft nu meer mogelijkheden om deze grote groepen in de goede banen te leiden.

Nieuwe videospeler voor Instagram en Facebook

De WhatsApp-update introduceert daarnaast een handige nieuwe functie voor het doorsturen van Facebook– en Instagram-video’s. Stuur je voortaan een filmpje door vanuit een van deze sociale netwerken, dan kun je de link voortaan rechtstreeks in WhatsApp openen. Hierdoor wissel je niet van app en bekijk je de video gewoon in het chatvenster met een picture-in-picture venster.

Wel zo handig, want zo kun je een video bekijken terwijl je ondertussen naar een ander gesprek kunt kijken. Dat WhatsApp juist de samenwerking met Facebook en Instagram verbetert is geen toeval: Facebook is de eigenaar van zowel Instagram als WhatsApp. De update die deze drie verbeteringen toevoegt is nu beschikbaar voor iedereen via de App Store.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen