Eindelijk! WhatsApp laat je gifs zoeken en versturen vanuit de app

Lars Paijmans
4 november 2016, 8:49
2 min leestijd
Eindelijk! WhatsApp laat je gifs zoeken en versturen vanuit de app
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Eerder deze week introduceerde WhatsApp al gif-ondersteuning, maar vanaf vandaag is de functie pas echt gemakkelijk te gebruiken. Je kunt nu namelijk vanuit WhatsApp gifs zoeken en direct versturen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gifs versturen, zo doe je dat

Het versturen van gifs is iets wat al maanden bovenaan het verlanglijstje van menig WhatsApp-gebruiker staat. Dat mag ook wel, want concurrerende diensten als Telegram en iMessage kunnen deze geanimeerde plaatjes al langer opzoeken en verzenden.

WhatsApp gifs

Enthousiaste reacties dus toen WhatsApp eerder deze week gif-ondersteuning toevoegde. Met een beetje hulp van een afzonderlijke gif-app (zoals Giphy) kon je een gif zoeken en vervolgens in de berichten-app naar je vrienden sturen. Dit was echter nogal omslachtig, omdat je steeds tussen twee apps moest schakelen om dit te doen.

Vandaag maakt WhatsApp het ondersteunen van gifs gelukkig compleet. In de app is nu een zoekfunctie toegevoegd, zodat je zonder WhatsApp te verlaten een gif kunt opzoeken, versturen of aan je favorieten kunt toevoegen. Deze favoriete gifs worden in een apart venster opgeslagen, zodat ze altijd in de buurt zijn.

Omdat WhatsApp geen update voor de app heeft uitgebracht, hoef jij dus niets te doen om de WhatsApp gifs functie te gebruiken. Het gaat echter wel om een geleidelijke uitrol, dus als het onderstaande stappenplan niet werkt, kan het even duren tot de WhatsApp gifs functie bij jou verschijnt.

Zo zoek en verstuur je WhatsApp gifs

  1. Open WhatsApp en een chatgesprek;
  2. Tik op het camera-icoontje rechts van de chatbalk;
  3. Tik op het afbeelding-icoon links onderin beeld;
  4. Nu je filmrol in beeld verschijnt, tik je links onder op ‘gif’;
  5. Hier kun je naar gifs zoeken en ze direct verzenden.

Net zoals bij het verzenden van foto’s heb je bij het opsturen van een gif de mogelijkheid om deze te versieren met een lijntekening, tekst of emoji. Dit werkt precies zoals je dat al langer doet met afbeeldingen en kan een leuke manier zijn om een gif extra bijzonder te maken.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu