Bijna iedereen blijft WhatsApp gebruiken, ondanks Facebook-overname
Wouter Nijsen

De makers van WhatsApp hebben in Nederland bijna een unieke mijlpaal bereikt. Uit cijfers van Forbes blijkt dat om en nabij 9,5 miljoen Nederlanders actief gebruikmaken van de chatdienst. Dat betekent dat ongeveer de helft van onze bevolking het programma gebruikt om berichten naar elkaar te versturen.

Brian Acton, mede-oprichter van WhatsApp, vertelde een ander interessant detail. Zo krijgt de app wereldwijd elke dag één miljoen nieuwe gebruikers erbij. De meeste worden volgens de techneut ook meteen een actieve gebruiker, maar wat WhatsApp daarmee bedoelt, wordt in het interview niet duidelijk. WhatsApp groeit in Nederland onverminderd door. In 2012 telde de chatdienst namelijk ‘slechts’ 5,5 miljoen Nederlandse gebruikers, blijkt uit cijfers van Telecompaper.

Aantal WhatsApp gebruikers stapten over naar Telegram

WhatsApp gebruikersEen aantal dat in schril contrast staat met het cijfer dat WhatsApp woensdag naar buiten bracht. Het is nog maar de vraag of dit wel klopt, nadat veel gebruikers na de geruchtmakende Facebook-overname zijn overgestapt naar Telegram. Medeoprichter Acton hoopt met WhatsApp in 2017 één miljard dollar aan omzet te maken.

→ Lees meer over de WhatsApp Facebook-overname en de beste alternatieven!
Check ook onze tip hoe je gemakkelijk WhatsApp emoji instelt!

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9 (6037 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.