Zo voeg je emoji en tekst toe aan je WhatsApp foto’s

Rutger Otto
20 oktober 2016, 9:29
2 min leestijd
Zo voeg je emoji en tekst toe aan je WhatsApp foto’s

WhatsApp heeft een update gekregen waarna het voor gebruikers mogelijk wordt om foto’s en video’s te versieren met emoji, teksten en krabbels. In dit artikel lees je hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp foto’s update

De immens populaire chat-app WhatsApp is alweer toe aan versie 2.16.12, die je gratis in de App Store kunt downloaden. De update brengt twee vernieuwingen met zich mee, waarvan het bewerken van foto’s en video’s de grootste is.

Vanaf nu is het mogelijk om op jouw foto’s en video’s te tekenen, emoji toe te voegen en tekst over een afbeelding te zetten. Dat werkt heel simpel. Selecteer eerst een foto om te versturen. Dat kan vanuit je Foto’s-app of als je net een foto hebt gemaakt. In de bovenste balk verschijnen nu icoontjes om de afbeelding mee op te leuken.

Zo werkt het

whatsapp foto's


Naast de prullenbak en de tool om te draaien en bij te snijden, zijn de emoji, tekst en teken-icoontjes er nieuw bij gekomen. Je kunt hiermee door emoji bladeren en die over je foto’s en video’s heen plakken. Daarbij is het mogelijk om ze in te zoomen en te draaien. Via het tekst-icoon voeg je woorden toe, die je eveneens kunt vergroten en draaien. Aan de rechterkant staat een tooltje waarmee je de kleuren kunt veranderen.

Als laatste is er het potloodje om te krabbelen. Het formaat en de vorm is helaas niet te verwijderen, wel kun je via de kleurentool kiezen om bepaalde onderwerpen op de foto te blurren met vierkantjes. Door te pixelaten maak je gevoelige onderwerpen op de foto onduidelijk. Helemaal onderin de tool staat een grijs balkje, daarmee maak je gekleurde onderdelen van de foto zwartwit, wat een kunstzinnig effect geeft.

Uitnodigen voor groepschats

Naast deze bewerkingstool voor foto’s heeft WhatsApp ook nog vernieuwing toegevoegd voor groepsbeheerders. Zij kunnen voortaan mensen uitnodiging om deel te nemen aan een groep door een koppeling te delen. Dat gaat vanuit het scherm met groepsinformatie door op ‘Groepsuitnodigingskoppeling’ te tikken.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu