Verstuur 30 WhatsApp foto’s per keer na de nieuwste update

Rutger Otto
24 januari 2017, 10:16
2 min leestijd
Verstuur 30 WhatsApp foto’s per keer na de nieuwste update
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

9

WhatsApp heeft een update beschikbaar gemaakt. Daarmee wordt het onder meer mogelijk om tot 30 foto’s en video’s per keer te verzenden.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-update

Chat-app WhatsApp is geüpdatet naar versie 2.17.1. Er zijn een drietal nieuwe functies toegevoegd die de app verbeteren. Hieronder lees je welke vernieuwingen de WhatsApp-update brengt.

1. Berichten in de wachtrij

Verlies je net even de verbinding als je een WhatsApp-bericht probeert te versturen, dan plaatst de app hem voortaan in een wachtrij. Op het moment dat de verbinding terugkomt, verstuurt WhatsApp het bericht alsnog. Dat werkt met meerdere berichten achter elkaar. Voorheen verscheen er een uitroepteken bij de chat als een berichtje niet verzonden kon worden en kon je kiezen hem alsnog te verzenden, maar dat gaat nu automatisch.

Dit lijkt overigens wel op recente update die Google in zijn Android-app doorvoerde. Daarmee kunnen gebruikers ook offline zoekopdrachten invoeren, die automatisch gezocht worden als de verbinding terug is. Er komt dan een notificatie van de bevindingen.

WhatsApp gifs

2. Stuur 30 WhatsApp foto’s tegelijk

Het is mogelijk om een heel vakantie-album te versturen dankzij de update. Nu kun je maximaal 30 foto’s en video’s verzenden per keer. Dat is drie keer meer dan de tien foto’s en filmpjes waar het limiet eerst op stond. Enkele weken geleden dook deze functie overigens op in de Android-bèta van WhatsApp.

3. Opslag beheren

Je krijgt nu meer opties om te bepalen wat je wel en niet automatisch wilt opslaan van WhatsApp. Via het menu ‘Data en opslaggebruik’, dat te vinden is via de ‘Instellingen’, vind je nu ‘Opslag in gebruik’. In dit venster kun je jouw opslagruimte beheren door bepaalde berichttypes uit bepaalde chats te verwijderen.

Recente vernieuwingen in WhatsApp

De afgelopen tijd voegde WhatsApp steeds nieuwe functies toe aan de app. Zo is het nu mogelijk om gifjes te zoeken en in gesprekken te delen en kun je mensen audio- en videobellen vanuit je databundel of over wifi. Daarnaast werd het mogelijk om mensen in groepsgesprekken te taggen, zodat een vraag bijvoorbeeld niet verdwijnt in de chaos van het gesprek.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu