‘WhatsApp werkt aan filters, stickers en Quick Reply’ (update)

Rutger Otto
11 mei 2017, 13:35
2 min leestijd
‘WhatsApp werkt aan filters, stickers en Quick Reply’ (update)
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

Chat-app WhatsApp heeft nog geen mogelijkheid om filters over foto’s of video’s te leggen. Dat verandert wellicht in een komende versie van de app. Daarnaast worden er nieuwe functies getest.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Stickers, Quick Reply en Contacten

Update 15:17: Naast deze filters werkt WhatsApp ook aan stickers. Deze verschijnen net als bij iMessage onder in beeld, zodat je snel een plaatje uit kunt kiezen. Ook test de berichtendienst een nieuwe vormgeving voor je contactenlijst en een gloednieuwe ‘Quick Reply’ functie.

Door een bericht aan te tikken, kun je er een reactie onder plaatsen. Dit komt bijvoorbeeld van pas in een groepsgesprek waarin de berichten elkaar in hoog tempo opvolgen. Zo weten alle deelnemers van het gesprek namelijk precies waar jij antwoord op geeft. Ook deze functies werden door WABetaInfo ontdekt.

WhatsApp Quick Reply

WhatsApp filters in de maak

Het Twitter-account WABetaInfo, dat op de hoogte is van aankomende functies in Whatsapp, beschreef de vernieuwing in een korte tweet: “WhatsApp laat gebruikers filters over plaatjes, video’s en gifjes leggen.” Over een datum van de uitrol is niets bekend. WABetaInfo presenteert zijn informatie vaak op basis van veranderingen in bètaversies van de chat-app, die nog niet aanwezig zijn in de meest recente publieke versie van WhatsApp. Zo kondigt het account vaak al maanden van tevoren functies aan, voordat ze in de officiële app komen.

Op WhatsApp kun je al wel foto’s, video’s en gifjes delen, maar niet met een filter. Andere chat-apps en social media-platformen bieden die mogelijkheid al een stuk langer. Mogelijk wordt de hulp van Instagram ingeschakeld om filters toe te passen op media in WhatsApp. Beide apps vallen onder het moederbedrijf Facebook.

WhatsApp filters

Nieuwe functies voor WhatsApp

De laatste tijd kreeg WhatsApp vaker nieuwe functies waarmee meer mogelijk werd voor gebruikers. Zo kwam er de WhatsApp Status-functie. Daarmee kunnen gebruikers plaatjes en filmpjes uploaden die door al hun contacten te zien zijn. Na 24 uur verdwijnen ze vanzelf weer. De functie lijkt op Instagram Stories, wat Facebook op zijn beurt weer heeft geïnspireerd op Snapchat Stories.

Lange tijd was het op WhatsApp ook niet mogelijk om gifjes te plaatsen. Dat kan inmiddels wel, zelfs met ingebouwde zoekfunctie. Dankzij de tekenfunctie is het zelfs mogelijk om op zo’n gifje te krabbelen, bijvoorbeeld om een situatie te benadrukken of er iets bij te schrijven.

Gesprekken vastpinnen

Over de filterfunctie is nog veel onduidelijk. Het kan om standaardfilters gaan, maar ook om Snapchat-achtige filters waarmee gebruikers een masker over hun gezicht kunnen leggen. WhatsApp zou verder nog werken aan opties om bijvoorbeeld WhatsApp-gesprekken vast te pinnen en het live delen van je locatie.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu