WhatsApp bestrijdt nepnieuws en spam met nieuwe doorstuurfunctie

Lars Paijmans
11 juli 2018, 13:08
1 min leestijd
WhatsApp bestrijdt nepnieuws en spam met nieuwe doorstuurfunctie
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

WhatsApp heeft vandaag stilletjes een nieuwe functie uitgerold die doorgestuurde berichten duidelijker markeert. Een fijne nieuwe functie, die ook nog eens de verspreiding van spam tegengaat.

WhatsApp doorstuurfunctie vernieuwd

In een blogbericht legt het bedrijf uit waarom deze functie is doorgevoerd. Tot nu toe zagen doorgestuurde chatberichten er exact hetzelfde uit als een normaal bericht. Hierdoor was voor jou als ontvanger niet te achterhalen of een bericht door iemand zelf werd gemaakt of simpelweg weg doorgestuurd vanuit een andere chat.

WhatsApp doorstuurfunctie

Daar brengt WhatsApp vandaag verandering met een aangepaste versie van doorgestuurde berichten. Voortaan staat er bij deze chatberichten een pijltje boven met de tekst ‘Forwarded’, om zo aan te geven dat het een bericht is dat oorspronkelijk uit een andere chat komt. Deze nieuwe markering verschijnt automatisch boven ieder doorgestuurd bericht.

De strijd aan met spam en nepnieuws

Met deze relatief kleine toevoeging hoopt WhatsApp dat een-op-een- en groepsgesprekken overzichtelijker worden. Daarnaast is het vooral een middel om nepnieuws en de overdaad aan spamberichten op de chatdienst te bestrijden. Zo zie je voortaan meteen als een onbekend persoon je een bericht stuurt of het om een doorgestuurd spambericht gaat of niet.

Dit soort berichten worden vaak naar grote groepen mensen gestuurd in de hoop dat iemand onbewust een link aanklikt naar een malafide website. Daarom test WhatsApp momenteel ook een functie die dit soort gevaarlijke links rood markeert, zodat jij als gebruiker direct weet dat je moet oppassen.

De functie wordt momenteel geleidelijk uitgerold, dus het kan gebeuren dat hij nog niet bij jou beschikbaar is. Controleer wel even of je de meest recente versie van de app hebt, die heb je namelijk nodig om van deze nieuwe functie gebruik te kunnen maken.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu