Update lost geheugenvretende bug in WhatsApp op

Redactie
7 maart 2016, 10:30
1 min leestijd
Update lost geheugenvretende bug in WhatsApp op
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

9

De iOS-versie van WhatsApp is van een update voorzien die een vervelende bug verhelpt. Voorheen kon het voorkomen dat de chat-app langzaam maar zeker alle opslagruimte opvreet.  

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp bug verleden tijd

Afgelopen vrijdag schreven we nog een tip-artikel over hoe je deze WhatsApp bug zelf kunt oplossen. In het changelog van de nieuwe WhatsApp-versie (2.12.15) valt te lezen dat ‘een probleem is geëlimineerd dat ervoor zorgt dat de app veel opslagruimte inneemt op sommige iPhone-toestellen’, wat er op duidt dat de problemen rondom de opslagruimte verholpen moeten zijn. Ook meldt WhatsApp dat er reparaties aan de software hebben plaatsgevonden die voorkomen dat de applicatie vastloopt.

Introductie pdf’s en samenwerking andere apps

Naast dat het nieuwe WhatsApp 2.12.15 enkele problemen verhelpt, zijn er ook enkele features toegevoegd aan de app. Zo is er een document-icoontje toegevoegd aan het bijlagemenu waarmee je gemakkelijk pdf’s kunt versturen en verzenden.


Tevens heb je na de update de optie om foto’s en video’s te delen die via andere apps geïnstalleerd of gedownload zijn. Dit doe je door je galerij te openen en de optie ‘Kies vanuit een andere app’ te selecteren, waarna je foto- en videobestanden kunt versturen die afkomstig zijn van onder andere Google Drive, Dropbox en Microsoft OneDrive. Bijkomend voordeel is dat je in de nieuwe WhatsApp-versie in een video kunt inzoomen tijdens het afspelen. Als laatste beschik je na de update over een tiental nieuwe effen achtergronden die je kunt gebruiken voor in je chats.

WhatsApp 2.12.15 downloaden

WhatsApp 2.12.15 is gratis beschikbaar in de App Store. De nieuwste versie vraagt om 56,7MB vrije ruimte en iOS 6.0 of hoger.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu