WhatsApp laat je binnenkort (eindelijk) je berichten intrekken

14 september 2017, 16:59
1 min leestijd
WhatsApp laat je binnenkort (eindelijk) je berichten intrekken

Een WhatsApp-berichtje verzonden waar je vervolgens direct spijt van hebt? Straks kun je het weer verwijderen. WhatsApp zou een verbeterde verwijderoptie aan het testen zijn.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-berichten verwijderen binnenkort mogelijk

Als je op dit moment een WhatsApp-berichtje verstuurt, is er geen enkele mogelijkheid om het ongedaan te maken. Hoewel de berichtendienst over een verwijderknop beschikt wordt de verzonden tekst, afbeelding of video daarmee alleen van je eigen smartphone verwijderd. Bij de ontvanger blijft het bericht gewoon bestaan, ook in de notificaties. Daar komt binnenkort verandering in, zo ontdekte WABetaInfo.

Deze Twitter-gebruiker heeft in het verleden wel vaker nieuwe WhatsApp-functies gedeeld voordat ze officieel gelanceerd worden. Op een nieuw screenshot is te zien hoe verzonden berichten ingetrokken zijn, en vervolgens vervangen worden door de tekst ‘This message was deleted’. Dat betekent dat een verwijderd bericht niet alleen uit het gespreksvenster verdwijnt, maar ook niet meer via de notificaties te achterhalen is.

Hoewel het een screenshot van een Android-smartphone is, ligt het voor de hand dat de feature straks op alle versies van WhatsApp werkt, ook op iOS. WhatsApp zelf heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte afbeelding.

Wanneer de optie beschikbaar voor iedereen beschikbaar is, is nog even de vraag. WhatsApp experimenteert wel vaker met nieuwe functies die uiteindelijk niet de eindstreep halen. Deze optie is bovendien nog niet beschikbaar in de WhatsApp Beta-app, maar wordt slechts door een select groepje gebruikers getest. Dat suggereert dat de ontwikkelaars eerst aan het kijken is of de functie überhaupt geïmplementeerd kan worden. Op een soortgelijke manier werd ook de gif-functie geleidelijk getest en daarna uitgebracht.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu