Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

‘WhatsApp krijgt eindelijk een belfunctie’

Rutger Otto
24 oktober 2014, 8:59
2 min leestijd
‘WhatsApp krijgt eindelijk een belfunctie’

In een nieuwe betaversie van WhatsApp zou de langverwachte belfunctie van de app eindelijk aanwezig zijn. Ook brengt de update optimalisatie voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Met WhatsApp bellen

whatsapp bellen

De geruchten dat met WhatsApp bellen mogelijk wordt, gaan al een behoorlijke tijd, maar de functie is momenteel nog steeds niet aanwezig. Vorige maand werd ontdekt dat Whatsapp inderdaad met een belfunctie bezig is. Als je de app geen toegang verleent tot de microfoon en je wil een audiobericht opnemen, dan verschijnt een popup in beeld die zegt: “WhatsApp heeft toegang tot de microfoon nodig om gesproken berichten te sturen, video’s met geluid op te nemen en gesprekken te kunnen voeren.”

Vooral dat laatste wijst op de komst van een beldienst. Nu de laatste WhatsApp-beta voor testers uit is, zijn de geruchten nog sterker. AppleSpot geeft aan dat de beta een belknop heeft, die naast het gezicht van een contact wordt weergegeven. Momenteel wordt die nog gebruikt om een telefoongesprek via de standaard Telefoon-app te starten, maar mogelijk werkt dat in de uiteindelijke versie gewoon via WhatsApp. De belfunctie zou hetzelfde kunnen werken als bellen via Facebook Messenger. Gebruikers kunnen dan gratis met elkaar bellen via wifi.

Facebook

WhatsApp werd eerder dit jaar overgenomen door Facebook voor 14 miljard euro. WhatsApp is voor Facebook interessant omdat de dienst meer dan 450 miljoen actieve gebruikers heeft. Na de overname waren veel mensen bang dat WhatsApp zou veranderen.

Naast een belfunctie zou WhatsApp ook optimalisaties voor de nieuwe iPhones uitbrengen in de update. Wanneer deze uitkomt is overigens nog niet bekend. Dat een bel-knop in de beta aanwezig is, wil eveneens niet zeggen dat deze er in de uiteindelijke versie zal zijn. Het zou wat zijn als we straks weer gaan bellen met onze smartphone!

Lees meer over Whatsapp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu