Belknop in WhatsApp duikt op

Misschien ben je hem zelf ook al tegengekomen: het knopje in WhatsApp waarmee je kunt bellen met je gesprekspartners. Vooralsnog verwijst de WhatsApp belknop echter naar de standaard telefoon-app in iOS en Android.

WhatsApp belknop

WhatsApp belknopOp de échte belfunctie in WhatsApp blijft het voorlopig dus nog wachten, al lijkt het nieuwe knopje erop te wijzen dat dit niet al te lang meer duurt. Op dit moment is het slechts een snelkoppeling naar de telefoon-app die je rechtsboven in een chatgesprek ziet.

Wanneer de belfunctie precies beschikbaar wordt in de iOS-app is nog een raadsel. WhatsApp heeft al meerdere malen aangegeven dat deze eraan komt en onlangs werd in de broncode van de app een stukje code ontdekt die ernaar verwijst. Waarschijnlijk kun je straks vanuit WhatsApp met behulp van Skype telefoontjes plegen.

Die integratie is op zich logisch aangezien Facebook, dat WhatsApp sinds vorig jaar in handen heeft, al geruime tijd Skype gebruikt voor hun eigen videochat-functie. De stap naar WhatsApp is dus zo gezet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Naast de Skype-functie worden ook andere opties verwacht, zoals het uitzetten van het geluid in gesprekken, het terugbellen van contacten in een X aantal minuten en een gesprek in de wacht zetten.

In de broncode van WhatsApp werden ook verwijzingen gevonden naar een Driving Mode. Met deze modus ingeschakeld zou WhatsApp berichten kunnen voorlezen als je aan het rijden bent. De kans is aanwezig dat we WhatsApp straks ook terugzien als app voor CarPlay.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.