WhatsApp laat je straks telefoongesprekken voeren én opnemen
Gijs Ettes

Een WhatsApp belfunctie lijkt slechts een kwestie van tijd, maar volgens de laatste berichten krijgt de populaire chat-app ook de optie om gesprekken op te nemen.

WhatsApp belfunctie: ook gesprekken opnemen

WhatsApp belfunctieDe website Geektime lijkt zeker te weten dat een toekomstige versie van WhatsApp de mogelijkheid krijgt om via voip telefoongesprekken te voeren en op te nemen. Apps als Skype bieden momenteel al de optie om voip-gesprekken op te nemen, maar dit kan alleen middels een plug-in. Bij WhatsApp wordt de optie standaard beschikbaar.

In Nederland is het – in tegenstelling tot sommige Amerikaanse staten – legaal om telefoongesprekken op te nemen. Als je zelf deel uitmaakt van het gesprek is dat geen probleem. Ook bedrijven als banken en callcenters nemen al jaren telefoongesprekken op om hun dienstverlening te verbeteren. Zij moeten wel aangeven waarvoor ze een opname gebruiken en vooraf hierover een melding doen.

Download WhatsApp voor iOS

De WhatsApp belfunctie is momenteel nog niet beschikbaar, maar moet dat op korte termijn wel worden. De laatste update van de app voerde alleen enkele bugfixes door. Via onderstaande link kun je versie 2.11.12. Deze vereist tenminste 35MB aan vrije opslagruimte en iOS-versie 4.3 of nieuwer.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

9,0 (14917 reviews)
Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.