Zo werkt de nieuwe Antwoord-functie van WhatsApp

Lars Paijmans
10 juni 2016, 14:30
2 min leestijd
Zo werkt de nieuwe Antwoord-functie van WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

WhatsApp heeft een handige nieuwe functie toegevoegd voor mensen die regelmatig in grote groepsgesprekken praten. Met de nieuwe WhatsApp antwoorden weet iedereen meteen tegen wie je het hebt. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp antwoorden gebruiken, zo werkt het

Met WhatsApp antwoorden kun je een bericht, foto of video kopiëren, zodat het bericht waar je op reageert ook genoemd wordt in jouw reactie. Handig als je een volle groep hebt waar iedereen door elkaar heen appt en het lastig is om te achterhalen waar iemand op reageert.

Van een bericht een WhatsApp quote maken is heel gemakkelijk. Houd simpelweg het bericht waar je op wilt reageren even ingedrukt, zodat er een menubalk in beeld verschijnt. Kies ‘Antwoord’ in dit menu om de tekst of foto te kopiëren en er zelf een reactie onder te typen.

Omdat WhatsApp de functie nog meer net toegevoegd heeft, kan het zijn dat het bij jou nog niet geactiveerd heeft. In de regel rolt WhatsApp nieuwe functies geleidelijk uit, waardoor niet iedereen op hetzelfde moment aan de beurt is. Opvallend genoeg kun je dit soort geciteerde berichten al wel ontvangen, ook als je de functie zelf nog niet hebt. Wacht dus even af en voor je het weet kun je ook met WhatsApp quotes aan de slag.

Deze WhatsApp antwoorden functie is overigens niet helemaal nieuw. Concurrent Telegram gebruikt een identiek systeem al langer, waar het in de praktijk ook goed van pas komt om wat duidelijkheid in chaotische groepsgesprekken te scheppen. WhatsApp is de laatste tijd erg actief wat het toevoegen van nieuwe functies betreft. Zo is er sinds kort een officiële Mac-app en kunnen we tekstberichten bewerken.

Als we naar de bèta van de berichtendienst kijken, zijn er bovendien nog genoeg andere handige functies die we in de toekomst van WhatsApp kunnen verwachten. In het onderstaande artikel lees je hier meer over.

Lees ook: Gifjes en 6 andere vernieuwingen die mogelijk naar WhatsApp komen

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu