De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Geen zin in WhatsApp reclames? Naar deze chat-apps kun je overstappen

Lars Paijmans
26 augustus 2016, 13:01
2 min leestijd
Geen zin in WhatsApp reclames? Naar deze chat-apps kun je overstappen

WhatsApp liet gisteren heel wat stof opwaaien toen ze de deuren openden voor bedrijven. Reclames op WhatsApp worden hierdoor een realiteit, maar is dit genoeg voor jou om over te stappen naar een andere chat-app? Dit zijn onze favorieten als je op zoek bent naar een WhatsApp alternatief.

Lees verder na de advertentie.

Op zoek naar een WhatsApp alternatief?

WhatsApp paste gisteren de gebruikersvoorwaarden aan, zodat bedrijven gebruikers kunnen benaderen met aanbiedingen en relevante berichten. Een mooie omschrijving die akelig dicht bij het woord reclame komt.

whatsapp alternatief

Bovendien wisselt WhatsApp nu ook je telefoonnummer uit met Facebook, tenzij je dit handmatig uitzet in de instellingen. Veel gebruikers zien dit niet zitten, wat dit een uitgelezen moment maakt om over te stappen naar een andere chat-app. Om de keuzestress te beperken hebben we hieronder drie goede alternatieven weggezet.

Telegram

Telegram is de grote concurrent van WhatsApp, die gisteren mooi van de ophef profiteerde door te benadrukken dat ze geen reclames of advertenties zullen toelaten. Naast dat is Telegram wat ons betreft ook een fijnere chat-app dan WhatsApp. Het design van de app is mooier, en door de uitgebreide stickers en gif-opties wordt een gemiddeld chatgesprek al snel een stuk leuker.

Ook heeft Telegram een handige Apple Watch-app, die goed genoeg is om snel een reactie of berichtje te versturen als je op de fiets zit of je iPhone buiten handbereik is. Een bijkomend voordeel is dat Telegram naast een iPhone-app ook op de iPad aanwezig is en een volwaardige Mac-app heeft die WhatsApp Web op nagenoeg ieder vlak voorbij streeft.

Lees ook: 5 redenen om over te stappen naar Telegram

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store
whatsapp alternatief

Signal

Als je gebrand bent op het versleutelen van je gegevens is Signal een interessant alternatief. De app maakt het mogelijk om versleutelde telefoongesprekken te voeren met andere Signal-gebruikers. De app heeft daarnaast een uitgebreide chatfunctie die ook volledig met encryptie versleuteld is.

Signal gebruiken is heel gemakkelijk, omdat je alleen je telefoonnummer op hoeft te geven. Vervolgens kun je direct zien wie van je contacten de app al gebruikt.

Signal - privéberichtenapp

Signal Messenger, LLC

Gratis via App Store
whatsapp alternatief

iMessage

De Berichten-app van Apple staat op iedere iPhone geïnstalleerd, wat het een erg aantrekkelijk WhatsApp alternatief maakt. iMessage mag nu dan nog wat verouderd zijn als je het vergelijkt met andere apps in deze lijst, maar daar komt over een paar weken verandering in. Zodra iOS 10 verschijnt geeft Apple iMessage een grote opknapbeurt, zodat je gemakkelijk gifjes, stickers en leuke grafische effecten kunt delen.

We zouden iMessage vanaf iOS 10 graag aanraden als ons favoriete WhatsApp alternatief, maar Apple gooit roet in het eten door de dienst alleen voor iOS beschikbaar te maken. Een bericht sturen naar contacten met een Android- of Windows-smartphone is dus niet mogelijk. Een leuk alternatief voor mensen die alleen met andere iPhone-gebruikers communiceren, maar voor veel groepsgesprekken niet bruikbaar.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu