Zo werkt het 3D Touch van de iPhone 6S bij WhatsApp

Redactie
14 oktober 2015, 11:27
2 min leestijd
Zo werkt het 3D Touch van de iPhone 6S bij WhatsApp
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

Na Facebook heeft nu ook WhatsApp 3D Touch-ondersteuning toegevoegd aan zijn populaire berichtendienst. Met de update krijg je onder meer de beschikking over Peek en Pop op je iPhone 6S en 6S Plus.

Lees verder na de advertentie.

Vannacht werd een nieuwe update van WhatsApp uitgerold, waardoor de applicatie nu 3D Touch ondersteunt. Ben je in het bezit van een nieuwe iPhone en druk je na het updaten van WhatsApp wat harder op het app-icoon, dan verschijnt een snelmenu om een nieuwe chat te starten of te zoeken. Ook kun je met het zogenoemde Peek en Pop enkele snelhandelingen uitvoeren en previews bekijken.

whatsapp 3d touch

Peek en Pop

Met Peek en Pop is het mogelijk om ontvangen en verzonden afbeeldingen, video’s, links, vCards en locaties te bekijken zonder dat je deze meteen hoeft te openen. Door met Peek zachtjes te drukken opent WhatsApp een preview. Wil je toch de volledige afbeelding, video of iets anders zien, dan druk je iets harder. Laat je los, dan ga je terug naar het overzicht.

Verder bevat de update nog een nieuwe optie voor iedereen die iOS 9 of hoger op zijn iPhone heeft geïnstalleerd en in een rechts-naar-links-taal wil typen. WhatsApp heeft in versie 2.12.9 namelijk de mogelijkheid om gespiegeld weergegeven te worden zodat de app beter bruikbaar wordt voor rechts-naar-links-talen zoals Arabisch.

Quick Reply mogelijk op iOS 9.1

Op dit moment is het al mogelijk om een bètaversie van iOS 9.1 op je toestel te laten draaien. Mocht jij deze software-update geïnstalleerd hebben op jouw iPhone, dan kun je door de update ook beschikken over Quick Reply. Met deze nieuwe functie van WhatsApp geef je heel eenvoudig antwoord op een bericht door de notificatie van boven naar beneden te schuiven.

Daarnaast krijg je enkele extra opties om een reactie te geven op je Apple Watch als je iOS 9.1 hebt geïnstalleerd. Een antwoord op een bericht is nu te geven door middel van spraak, emoji en Quick Reply.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu