De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WhatsApp-update voor iOS voegt twee handige features toe

Wouter Nijsen
12 februari 2018, 11:02
2 min leestijd
WhatsApp-update voor iOS voegt twee handige features toe
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

Gratis

Reviewscore

8,5

De iOS-versie van WhatsApp is bijgewerkt naar versie 2.18.22 en die voegt twee nieuwe features toe. Zo is het bijvoorbeeld voortaan mogelijk om snel te schakelen naar een videogesprek, wanneer je de normale belfunctie gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Dit is nieuw in WhatsApp 2.18.22

De optie om tijdens een audiogesprek snel te schakelen naar de videobelfunctie is handig, want voorheen moest je het gesprek afsluiten en het videogesprek ‘los’ starten. Nu kun je dus direct vanuit het gesprek de videobelfunctie activeren door op het middelste knopje (‘Videobellen’) te tikken. Vervolgens krijg je een melding om naar het videogesprek te switchen.

Ook nieuw is het @-knopje. Wanneer je hier op tikt, krijg je direct alle ongelezen berichten te zien waarin jouw naam wordt genoemd. Dit geldt alleen binnen groepsgesprekken. De feature is handig wanneer je tientallen berichten in een groepsgesprek nog moet lezen, maar alleen wil weten wat voor jou belangrijk is. Het knopje zien we nog niet op onze eigen iPhones, maar wordt mogelijk geleidelijk naar iedereen uitgerold.

Ook (video)bellen op de iPad

Onlangs verscheen het gerucht dat de iPad-versie van WhatsApp, die nog altijd niet is verschenen, ook een belfunctie krijgt. Hiermee wordt het mogelijk om met je tablet naar andere WhatsApp-gebruikers te bellen, al moet de iPad wel gekoppeld zijn met je iPhone (of Android-smartphone).

De belfunctie komt waarschijnlijk ook naar de web- en desktopversie van WhatsApp. Daar is het al mogelijk om audioberichten op te nemen met de microfoon van je computer, dus het lijkt een kleine stap om dit uit te bouwen naar volledige telefoongesprekken. Het is overigens al wel mogelijk om WhatsApp op de iPad te gebruiken, door de webversie te starten.

Download de nieuwste WhatsApp-versie

De update voor WhatsApp is via onderstaande link in de App Store te downloaden. De chat-app werkt op alle iPhones met iOS 7 of hoger en vereist 158,5MB aan vrije opslagruimte.

Download de WhatsApp-update in de App Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu